Samoaja osaa suunnitella ja toteuttaa leirille hieman erikoisempiakin rakennelmia huomioiden niiden toimivuuden ja turvallisuuden.

Valikko

Leirin erikoisrakennelmat


Tavoite:

Samoaja osaa suunnitella ja toteuttaa leirille hieman erikoisempiakin rakennelmia huomioiden niiden toimivuuden ja turvallisuuden.

Kuvaus:

Samoaja perehtyy hieman erikoisempiin ja vaativampiin leirin rakennelmiin sekä suunnittelee ja toteuttaa niitä käytännössä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: muu Ulkona
Taitoalueet: Erä- ja leiritaidot Kädentaidot Partiokulttuuri Partion taidot Rakentelu Retkeily turvallisuus Työkalut
Johtamistaito: Organisointitaidot Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja on yhteydessä leirin järjestäjätiimiin ja sopii yhdessä heidän kanssaan, miltä osin samoajat vastaavat leirin rakennelmista. Vartionjohtaja suunnittelee yhdessä muiden samoajien kanssa, millainen leirirakennelma tehdään ja huolehtii, että leirille tulee mukaan kaikki tarvittavat työkalut ja rakentelumateriaalit. Vartionjohtaja selvittää, saako leirialueella kaataa puita rakennelmia varten. Luotsin tehtävä: Luotsi sopii yhdessä samoajien ja leiriprojektin tiimin kanssa, miten samoajat voisivat olla vastuussa leirin yhteisistä rakennelmista. Luotsi huolehtii, että tehtävä on samoajille sopivan kokoinen. Luotsi varmistaa, että samoajat ovat pakanneet leirille tarvittavat rakentelumateriaalit ja selvittäneet, saako leirialueella esimerkiksi kaataa puita.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tehdään leiri

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Teemme kesäleirillä käyttökelpoisen riippu- tai köysisillan. Vinkkejä ja ohjeita kannattaa kysyä lippukunnassa kokeneemmalta rakentelijalta.

Suunnittelemme ja rakennamme leirisaunan. Saunaan tehdään ainakin “kiuas”, lauteet ja peseytymispaikka. Vinkkejä ja ohjeita kannattaa kysyä lippukunnassa kokeneemmalta rakentelijalta, netistä hakusanalla “telttasauna ohje” tai kirjasta Olli Aulio Suuri retkeilykirja.

Suunnittelemme ja rakennamme vesiliukumäen. Vinkkejä ja ohjeita kannattaa kysyä lippukunnassa kokeneemmalta rakentelijalta.

Rakennamme napakelkan. Vinkkejä ja ohjeita kannattaa kysyä lippukunnassa kokeneemmalta rakentelijalta tai netistä hakusanalla “napakelkka ohje”.

Rakennamme kesäleirillä tukevan lautan, jota voidaan käyttää koko leirin ajan. Vinkkejä ja ohjeita kannattaa kysyä lippukunnassa kokeneemmalta rakentelijalta, netistä hakusanalla “rinkkalautta ohje” tai kirjasta Olli Aulio Suuri retkeilykirja.

Rakennamme leirikuntosalin. Kehittelemme erilaisia välineitä, joilla voimme tehdä metsätreenin. Käytämme oman kehon painoa tai esimerkiksi isoa kiveä. Kanistereista sopivat lisäpainoiksi, puun oksat ovat hyviä leuanvetopaikkoja ja pehmeällä sammaleella on mukava venytellä. Yritämme keksiä sopivia harjoitteita kaikille isoille lihasryhmille: kädet, jalat, selkä, rinta ja vatsa.

Lisää vinkki

Lisää liite