Samoaja oppii leirimuonittamisen perusteita. Hän tietää, millaista ruokaa on mahdollista valmistaa leiriolosuhteissa ja isolle henkilömäärälle. Samoaja ymmärtää, että leirin muonittaminen on kokopäivätyötä ja yhden aterian valmistaminen kestää jopa useita tunteja.

Valikko

Muonitus


Tavoite:

Samoaja oppii leirimuonittamisen perusteita. Hän tietää, millaista ruokaa on mahdollista valmistaa leiriolosuhteissa ja isolle henkilömäärälle. Samoaja ymmärtää, että leirin muonittaminen on kokopäivätyötä ja yhden aterian valmistaminen kestää jopa useita tunteja.

Kuvaus:

Samoaja osallistuu leirin muonitukseen kokeneemman johtajan apulaisena oman ikäkauden ohjelman lisäksi.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Metsässä
Taitoalueet Organisointitaidot Palvelu
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja on yhteydessä leirin järjestäjätiimiin ja sopii yhdessä heidän kanssaan, miltä osin samoajat vastaavat leirin muonituksesta. Vartionjohtaja pitää yhteyttä leirin muonittajaan koko projektin ajan. Luotsin tehtävä: Luotsi sopii yhdessä samoajien ja leiriprojektin tiimin kanssa, miten samoajat voisivat osallistua leirin muonitukseen. Luotsi huolehtii, että tehtävä on samoajille sopivan kokoinen ja että samoajat tekevät muonitusta kokeneemman muonittajan kanssa, eivät keskenään. Luotsi kannustaa samoajia osallistumaan muonituskurssille ennen leiriä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tehdään leiri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tutustumme leirimuonituksen suunnitelmaan ja tarkastelemme sitä kestävän kehityksen silmälasein. Mitä ruokaa partiossa tulisi syödä? Painottuuko leiriruoassa ekologisuus, ympäristöystävällisyys, kasvisruoka, kotimaisuus, luomutuotanto, Reilun kaupan tuotteet? Teemme kestäviä ehdotuksiamme leirimuonituksen suunnitelmaan.

Suunnittelemme ruokabudjetin leirin muonittajan kanssa. Pohdimme, paljonko jokaiselle leiriosallistujalle on varattu ruokamenoja ja paljonko sillä hinnalla mitäkin saa. Vertailemme myös kestävyysnäkökulmasta ruoan hintoja (esimerkiksi luomuruoan vaikutuksia) ja pohdimme, kuinka paljon ruokaan tulee varata rahaa ja kuinka se näkyy esimerkiksi leirin osallistumismaksussa.

Suunnittelemme yhdessä leirin muonittajan kanssa leirin ruokalistan ja arvioimme ainemääriä leirin osallistujamäärän mukaan. Menemme yhdessä leirin muonittajan kanssa ruokaostoksille ennen leiriä tai leirin aikana.

Autamme muonittajaa leirikeittiössä ainakin kahtena leiripäivänä. Osallistumme aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan valmistamiseen ja tarjoilemiseen.

Lisää vinkki

Liite