Samoaja ymmärtää varusteiden ylläpidon ja huollon merkityksen. Samoaja osaa ottaa vastuuta ja huolehtia yhteisistä varusteista.

Valikko

Yhteiset varusteet


Tavoite:

Samoaja ymmärtää varusteiden ylläpidon ja huollon merkityksen. Samoaja osaa ottaa vastuuta ja huolehtia yhteisistä varusteista.

Kuvaus:

Samoaja osallistuu tarvikkeiden hankkimiseen, ylläpitoon ja huoltoon koko projektin ajan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Organisointitaidot
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja on yhteydessä leirin järjestäjätiimiin ja sopii yhdessä heidän kanssaan, miltä osin samoajat vastaavat leirin kalustosta. Luotsin tehtävä: Luotsi sopii yhdessä samoajien ja leiriprojektin tiimin kanssa, miten samoajat voisivat olla vastuussa leirin yhteisistä varusteista. Luotsi huolehtii, että tehtävä on samoajille sopivan kokoinen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tehdään leiri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Selvitämme, mitä varusteita lippukuntamme tarvitsee seuraavan toimintakauden aikana. Teemme huolellisen suunnitelman varusteiden hankinnasta lippukunnan hallituksen budjetin mukaisesti huomioiden ainakin valmistusmateriaalit, valmistusmaan, varusteiden laadun ja huollettavuuden, varaosien saatavuuden jne. Pohdimme, voiko varusteen hankkia paikallisesta kivijalkakaupasta joko suoraan tai kauppaan tilaamalla, vai onko tuote välttämätöntä hankkia verkkokaupasta. Huolehdimme myös siitä, että lippukunnallamme on kaikkien lainattavissa oleva retkeilyvarustesetti (makuupussi, makuualusta, rinkka, ruokailuvälineet, sadeviitta) jotta kenenkään retkelle tai leirille pääsy ei kaatuisi vähävaraisuuteen. Teemme pesu- ja huoltosuunnitelman ko. setille.

Vastaamme ja huolehdimme leirin kalustosta (kunto, säilytys, oikeanlainen käyttö jne.) leirin aikana.

Toimimme kalustovastaavan apulaisena leirin ajan ja otamme oppia hänen toiminnastaan.

Huollamme lippukunnan leirikaluston ennen leiriä ja leirin päätteeksi. Apua ja ohjeita saa esimerkiksi lippukunnan kalustonhoitajalta.

Lisää vinkki

Liite