Vartio päättää demokraattisesti yhteisistä toimintaperiaatteista ja sitoutuu niihin.

Valikko

Meidän teesimme


Tavoite:

Vartio päättää demokraattisesti yhteisistä toimintaperiaatteista ja sitoutuu niihin.

Kuvaus:

Vartio sopii yhdessä ryhmälle pelisäännötTämän aktiviteetin kanssa voidaan tehdä parina Oma tunnus -aktiviteetti.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Ryhmähenki
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen
Teemat Kiusaaminen Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Jos vartionjohtaja on jo valittu, hän johtaa keskustelua ja kirjaa säännöt muistiin. Luotsin tehtävä: Luotsi huolehtii siitä, että jokainen saa halutessaan puheenvuoron keskustelussa ja keskustelu myös pysyy aiheessa. Jos sääntöjen keksiminen on samoajille vaikeaa, luotsi voi ehdottaa joitain sääntöjä ja ohjata keskustelua tähän suuntaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa samoajaksi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tutustumme psykologisesti turvallisen partiotoiminnan ohjeistuksiin (Mukavasti yhdessä, Päihteet ja partio, Mielen hyvinvointi)Pohdimme yhdessä omat tapamme toimia niin, että jokaisella on turvallinen olo vartiossa. Vartio pohtii omat psykologiset turvallisuussäännöt hyvän ja turvallisen ilmapiirin pohjaksi sekä kiusaamisen ja häirinnän ehkäisemiseksi. 

Kirjoitamme vartiona reilusti sudarien tyyliin ryhmän säännöt julisteeksi. Sääntömme koskevat tiedotusta, eväitä, puhelimen käyttöä koloilloissa, kiroilua…  Samalla ryhmämme identiteetti ja ryhmähenki vahvistuvat. 

Kirjaamme muistiin, mitä emme ainakaan halua omissa kokouksissamme ja toiminnassamme tapahtuvan, esimerkiksi “Me ei haluta, että joku on koko ajan tekstaamassa, kun ollaan kololla” jolloin säännöksi tulee, että puhelimet eivät ole esillä kokouksissa. 

Lisää vinkki

Liite