Vartio tutustuu luotsin avustuksella samoajaohjelman sisältöön, lippukunnan toimintasuunnitelmaan sekä piirin ja SP:n tapahtumakalenteriin ja tekee itselleen toimintasuunnitelman.

Valikko

Mitä tuleman pitää?


Tavoite:

Vartio tutustuu luotsin avustuksella samoajaohjelman sisältöön, lippukunnan toimintasuunnitelmaan sekä piirin ja SP:n tapahtumakalenteriin ja tekee itselleen toimintasuunnitelman.

Kuvaus:

Vartio osaa suunnitella toimintaansa samoajaohjelman mukaisesti.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: organisointitaidot Partiokulttuuri
Johtamistaito: Organisointitaidot Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Ryhmässä toimiminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Jos vartionjohtaja on jo valittu, hän toimii suunnitelman kirjurina ja ylläpitää demokratiaa vartion päätöksenteossa. Luotsin tehtävä: Luotsi esittelee samoajille samoajaohjelman, piirin tarjoamat samoajatapahtumat, lippukunnan toimintasuunnitelman ja kertoo lippukunnan toiveista ja näkökulmasta samoajavartion toiminnan suhteen. Luotsi huolehtii kaikkien näkökulmien huomioimisesta vartion päätöksenteossa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa samoajaksi

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Tulostamme kaikki samoajaohjelman aktiviteetit netistä ja leikkaamme aktiviteettien nimet yksittäisiksi lapuiksi. Laput sekoitetaan keskenään. Yhdellä tai kahdella samoajalla on johtajankansio tai partio-ohjelma.fi-sivusto auki, joiden avulla aktiviteetit jaotellaan takaisin omiin taskuihinsa.

Teemme bingotaulukon samoajaohjelman aktiviteeteista. Bingoruudukkoon kirjoitetaan erilaisia kriteerejä aktiviteetille, esim. “tehdään leirillä”, “helppo yhden illan juttu”, “minun suosikkini”, “tämä on vaikea toteuttaa”. Jokainen samoaja saa oman bingoruudukon ja yrittää etsiä samoajaohjelmasta ruutujen kuvauksiin sopivat aktiviteetit. Jotta samoajaohjelmaa tulee selattua mahdollisimman monipuolisesti, kannattaa sopia, että yhdestä taskusta saa ottaa maksimissaan 2-3 aktiviteettia ruudukkoon. Aina, kun joku huutaa “bingo”, hän lukee oman bingo-rivinsä läpi ja näin muut kuulevat, millaisia aktiviteetteja hän on ruudukkoon löytänyt. Ruudukko voidaan täyttää joko kokonaan tai keskeyttää bingon pelaaminen, kun joku on saanut esim. 3 bingoa.

Avaamme netistä partio-ohjelma.fi-sivuston samoajaohjelman kohdalta. Etsimme jokainen samoaja-aktiviteettien joukosta ylivoimaisen suosikin, ikävimmän inhokin, vartiollemme haastavimman tai vaikka helteiseen kesäpäivään parhaiten sopiva aktiviteetti. Keksimme itse vartiollemme parhaiten sopivat aktiviteettietsintäkriteerit.

Tutustumme samoajien aktiviteetteihin ja valitsemme niistä omat suosikkimme. Tämän jälkeen vartion toimintasuunnitelmaan kirjataan lippukunnan toiminta, piirin tarjoamat samoajatapahtumat ja kisat sekä vartion omat retket. Samoajavartion valitsemat kiinnostavat aktiviteetit sovitetaan kalenteriin niin, että aktiviteetit ovat luonteva osa kokonaisuutta. Lopuksi varmistetaan, että jokaiselle jää oma kopio toimintasuunnitelmasta.

Lisää vinkki

Lisää liite