Jokainen samoajavartion jäsen antaa lupauksen ja tietää, mitä lupaus tarkoittaa. Samoajat pohtivat lupauksen ja ihanteiden sisältöä ja merkitystä omassa elämässään.

Valikko

Samoajalupaus ja ihanteet


Tavoite:

Jokainen samoajavartion jäsen antaa lupauksen ja tietää, mitä lupaus tarkoittaa. Samoajat pohtivat lupauksen ja ihanteiden sisältöä ja merkitystä omassa elämässään.

Kuvaus:
Vartio perehtyy samoajalupauksen ja samoajien ihanteiden sisältöön yhdessä luotsin kanssa. Vartio antaa samoajalupauksen tervetuloa-vaiheen päätteeksi lippukunnan perinteiden mukaisesti.

 

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Katsomustaidot Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä:
Vartionjohtaja tiedottaa lupauksenannosta ja ohjeistaa vartiota. Vartionjohtaja esittelee samoajan ihanteet ja lupauksen sisällön muille samoajille.
Luotsin tehtävä:
Luotsi avaa keskustelua lupauksen ja ihanteiden merkityksestä ja auttaa samoajia niiden pohtimisessa. Luotsi järjestää lupauksenantotilaisuuden samoajille, jos lupausta ei anneta jossain koko lippukunnan tapahtumassa. Lupauksen voi järjestää samoajakasteen tai siirtymän päätteeksi esimerkiksi retkellä, vaelluksella tai kaupunkiseikkailussa. Olennaista on, että lupauksenantotilaisuus on samoajille mieleenpainuva kokemus ja juhlallinen tilaisuus.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa samoajaksi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Keskustelemme ja pohdimme samoajien ihanteiden
ja lupauksen merkityksestä. Samoajan ihanteita ja lupauksen sisältöä
voi käydä läpi esimerkiksi pantomiinin tai Pictionaryn tyyliin.

Valitsen itselleni helpoimmin ja vaikeimmin toteutettavan ihanteen ja perustelen niiden valitsemisen toisille.

Kirjoitan pienelle paperille samoajalupauksen ja yhden itselleni erityisen tärkeän ihanteen, jota haluan elämässäni noudattaa. Taittelen paperin partiopaitani vasempaan taskuun, lähelle sydäntä. Toisinaan, kun löydän paperin taskusta, voin palauttaa mieleeni lupaamani asiat ja tarkistaa, olenko toiminut lupauksieni mukaisesti.

Lisää vinkki

Liite