Samoaja tietää kuuluvansa omaa lippukuntaa suurempiin partioryhmiin. Hän saa positiivisia partiokokemuksia uusien partiotovereiden seurassa.

Valikko

Alueen, piirin ja keskusjärjestön toiminta


Tavoite:

Samoaja tietää kuuluvansa omaa lippukuntaa suurempiin partioryhmiin. Hän saa positiivisia partiokokemuksia uusien partiotovereiden seurassa.

Kuvaus:

Samoaja toimii omaa lippukuntaa laajemmissa partioympyröissä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Luotsin tehtävänä on avata lippukunnan, alueen tai piirin toimintakalenteria ja auttaa samoajia löytämään heille suunnattuja tapahtumia. Luotsin roolina on toimia tarvittaessa taustatukena samoajille heidän osallistuessaan ensi kertoja lippukunnan tapahtumia isompiin tapahtumiin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimin lippukunnassa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Toteutamme toisen lippukunnan samoajavartion kanssa projektin. Projektin voitte valita itse. Mitä jos järjestäisitte yhdessä lippukuntien yhteisen talvileirin tai retken tarpojavartioillenne? Tai jospa organisoitte yhteistuumin alueen samoajavartioiden retken? Projekti voi myös olla vaikkapa palvelutempaus lähialueen vanhainkoteihin. Saman Tiernapoikaesityksen voi esittää niin omalla kuin naapurilippukunnankin paikkakunnalla. Antakaa oman ja toisen vartion luotsien olla apunanne. Heiltä voitte saada ideoita projekteihin sekä apua esimerkiksi siinä, mihin tahoihin on hyvä olla yhteydessä projektia toteuttaessa.

Osallistun suurleirille tai jamboreelle. Finnjamboree järjestetään noin joka kuudes vuosi, Satahanka-leiri meripartiolaisille noin joka viides vuosi ja maailmanjamboree puolestaan joka neljäs vuosi. Muista kansainvälisistä leireistä löydät tietoa Suomen Partiolaisten nettisivuilta. Osaan kansainvälisistä leireistä voit lähteä itsenäisesti vartiosi kanssa, osaan puolestaan osallistuu Suomesta joukkue, johon voi liittyä kuka tahansa ikärajoihin sopiva partiolainen.

Osallistun alueen tai piirin tapahtuman järjestelyihin. Jokainen partiopiiri järjestää vuosittain useita eri tapahtumia eri ikäkausille. Esimerkiksi sudenpentutapahtumissa tai partiotaitokilpailuissa on useimmiten pulaa järjestäjistä. Tutki piirin nettisivuilta tapahtumien omia nettisivuja ja ota rohkeasti yhteyttä tapahtumajärjestäjiin ja pyydä päästä mukaan vaikkapa rastimieheksi. Myös piirileireillä samoajilla on merkittävä rooli leirin ohjelman toteuttamisessa. Oman lippukunnan johtajat ja ryhmäsi luotsi auttavat tarvittaessa yhteydenotoissa.

Vierailemme toisen lippukunnan kololla tai tapahtumassa. Laitamme silmät kiinni ja sormen Suomen tai piirin kartalle ja otamme yhteyttä uuteen samoajaporukkaan. Lähdemme retkelle uuden vartiotuttavan luokse. Oma kolo tulee helposti turhan tutuksi. Mitä jos seuraavan koloillan järjestäisikin naapurilippukunnan kololla? Pyytdämme naapurilippukunnan edustaja kertomaan heidän tavoistaan ja perinteistään, niistä voi saada uusia ideoita omaan lippukuntaan. Kysymme, jos vartiomme pääsisi mukaan johonkin naapurilippukunnan tapahtumaan, esim. pt-kilpailuihin, vaellukselle tai laskiaisriehaan.

Lisää vinkki

Liite