Samoaja oppii yhteisvastuullisuutta ja toimii lippukunnan yhteisen edun puolesta.

Valikko

Lippukunnan hyväksi


Tavoite:

Samoaja oppii yhteisvastuullisuutta ja toimii lippukunnan yhteisen edun puolesta.

Kuvaus:

Samoaja osallistuu tai järjestää palvelutempauksen lippukunnan hyväksi.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Organisointitaidot Palvelu Partiokulttuuri
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on koordinoida ryhmän projektia ja kannustaa ryhmää. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on tukea ja kannustaa samoajia projektin toteuttamisessa. Tarvittaessa luotsi järjestää vartiolle sopivan tilan tai materiaalit projektin toteuttamista varten. Luotsi voi myös auttaa etsimään jonkun muun aikuisen tukemaan samoajia projektissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimin lippukunnassa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Teemme lippukunnalle Kestävästi partiossa –projektin, jossa tutkimme Kestävästi partiossa –tunnuksen kriteerejä ja teemme tarvittaessa kehittämissuunnitelman, jonka avulla lippukunnassa osataan tehdä tarvittavia muutoksia kestävämpään toimintaan. https://www.partio.fi/nyt/kestavasti-partiossa/

Järjestämme lippukunnan perinteisen tapahtuman. Valitsemme lippukunnan tapahtumista joku ja ilmoittaudumme vapaaehtoisiksi tapahtuman järjestäjiksi. Pyydämme avuksenne luotsia tai esimerkiksi tapahtuman edellinen järjestäjä ja kyselemme häneltä, mitä tapahtuman järjestämisessä on hyvä ottaa huomioon. Muistamme varata riittävästi aikaa suunnitteluun, mainostukseen ja muihin etukäteisvalmisteluihin.

Järjestämme lippukunnan johtajille ohjelmaa. Voimme järjestää jonkin lippukunnan perinteisen johtajatapahtuman tai kehitellä jonkin uuden johtajahauskan. Tapahtuma voi olla johtajien oma yöretki, melontareissu, kolotalkoot tai mikä vain teidän lippukunnan johtajille sopiva tapahtuma. Olemme riittävän ajoissa liikkeellä tapahtuman ajankohdan kanssa. Luotsia kannattaa käyttää apuna tapahtuman suunnittelussa, sillä hänellä on tietoa lippukunnan käytänteistä. Emme kuitenkaan liikaa takerru vain luotsin ajatuksiin, vaan teemme johtajille juuri sellaista toimintaa, mitä koemme johtajien tarvitsevan.

Valmistamme lippukunnallemme jotakin tarpeellista uutta. Mietimme yhdessä tai juttelemme lippukunnan muiden johtajien kanssa, mitä lippukunnaltamme puuttuu. Voimme esimerkiksi tehdä suunnistusradan kolon lähimaastoon, ommella verhot kämpälle, rakentaa näkkärit tulevia talvileirejä varten tai tehdä sahapukit lippukunnan puuvajaan. Tarkemmat teko-ohjeet löytyvät esimerkiksi partiowikistä tai youtubesta, apuna voi myös käyttää luotsia tai lippukunnan konkareita.                                

Kunnostamme lippukuntamme koloa, kämppää tai venettä. Lippukunnan omaisuus tarvitsee huoltoa. Kysymme kolovoudilta tai kämppävastaavalta, minkälaisen projektin voisimme tehdä lippukunnan omaisuuden hyväksi. Tai mitä jos ryhtyisimme lippukunnan kolovastaaviksi?

Huollamme lippukunnan varusteita tai tiskaamme kaikki lippukunnan astiat. Jos koko kämpän tai kolon huoltaminen tuntuu liian isolta haasteelta, tartumme vähän pienempään urakkaan. Paikkaamme vaikkapa puoljoukkuetelttojen katot, putsaamme ja huollamme kaikki myrskylyhdyt tai tiskaamme kaikki lippukunnan trangiat.

Lisää vinkki

Liite