Samoaja oppii yhteisvastuullisuutta ja toimimaan lippukunnan yhteisen edun puolesta.

Valikko

Lippukunnan hyväksi


Tavoite:

Samoaja oppii yhteisvastuullisuutta ja toimimaan lippukunnan yhteisen edun puolesta.

Kuvaus:

Samoaja osallistuu tai järjestää palvelutempauksen lippukunnan hyväksi.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: organisointitaidot palvelu Partiokulttuuri
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on koordinoida ryhmän projektia ja kannustaa ryhmää. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on tukea ja kannustaa samoajia projektin toteuttamisessa. Tarvittaessa luotsi järjestää vartiolle sopivan tilan tai materiaalit projektin toteuttamista varten. Luotsi voi myös auttaa etsimään jonkun muun aikuisen tukemaan samoajia projektissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimin lippukunnassa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Toteutusvinkki 5: Järjestämme lippukunnan johtajille ohjelmaa. Voitte järjestää jonkin lippukunnan perinteisen johtajatapahtuman tai kehitellä jonkin uuden johtajahauskan. Tapahtuma voi olla johtajien oma yöretki, melontareissu, kolotalkoot tai mikä vain teidän lippukunnan johtajille sopiva tapahtuma. Olkaa riittävän ajoissa liikkeellä tapahtuman ajankohdan kanssa. Luotsia kannattaa käyttää apuna tapahtuman suunnittelussa, sillä hänellä on tietoa lippukunnan käytänteistä. Älkää kuitenkaa liikaa takertuko vain luotsin ajatuksiin, vaan tehkää johtajille juuri sellaista toimintaa, mitä on koettu johtajien tarvitsevan.

Toteutusvinkki 4: Järjestämme lippukunnan perinteisen tapahtuman. Valitkaa lippukunnan tapahtumista joku ja ilmoittautukaa vapaaehtoisiksi tapahtuman järjestäjiksi. Pyytäkää avuksenne luotsia tai esimerkiksi tapahtuman edellinen järjestäjä ja kyselkää häneltä, mitä tapahtuman järjestämisessä on hyvä ottaa huomioon. Muistakaa varata riittävästi aikaa suunnitteluun, mainostukseen ja muihin etukäteisvalmisteluihin.

Huollamme lippukunnan varusteita tai tiskaamme kaikki lippukunnan astiat. Jos koko kämpän tai kolon huoltaminen tuntuu liian isolta haasteelta, tarttukaa vähän pienempään urakkaan. Paikatkaa vaikkapa puoljoukkuetelttojen katot, putsatkaa ja huoltakaa kaikki myrskylyhdyt tai tiskatkaa kaikki lippukunnan trangiat.

Kunnostamme lippukuntamme koloa, kämppää tai venettä. Lippukunnan omaisuus tarvitsee huoltoa. Kysykää kolovoudilta tai kämppävastaavalta, minkälaisen projektin voisitte tehdä lippukunnan omaisuuden hyväksi. Tai mitä jos ryhdytte lippukunnan kolovastaaviksi?

Valmistamme lippukunnallemme jotakin tarpeellista uutta. Miettikää yhdessä tai jutelkaa lippukunnan muiden johtajien kanssa, mitä lippukunnaltanne puuttuu. Voitte esimerkiksi tehdä suunnisturadan kolon lähimaastoon, ommella verhot kämpälle, rakentaa näkkärit tulevia talvileirejä varten tai tehdä sahapukit lippukunnan puuvajaan. Tarkemmat teko-ohjeet löydätte esimerkiksi partiowikistä tai youtubesta, apuna voi myös käyttää luotsia tai lippukunnan konkareita.

Lisää vinkki

Lisää liite