Samoaja tuntee lippukunnan tapoja ja perinteitä. Samoaja kokee yhteenkuuluvuutta ja osaa välittää perinteitä myös eteenpäin.

Valikko

Perinteitä ja historiaa


Tavoite:

Samoaja tuntee lippukunnan tapoja ja perinteitä. Samoaja kokee yhteenkuuluvuutta ja osaa välittää perinteitä myös eteenpäin.

Kuvaus:

Samoaja oppii tuntemaan lippukunnan tapoja ja perinteitä. Hän perehtyy niiden taustalla oleviin tekijöihin ja välittää niitä eteenpäin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa samoajia löytämään tilanteita aktiviteetin toteutukselle.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimin lippukunnassa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Otamme esiin lippukunnan kuluvan vuoden toimintakalenterin. Merkkaamme vihreällä värillä ne tapahtumat, jotka mielestämme kannattaa järjestää myös tulevina vuosina. Punaisella merkitsemme ne tapahtumat, joita mielestämme ei kannattaisi enää jatkossa järjestää. Lisäksi listaamme sellaisia uusia tapahtumia, joita mielestämme voitaisiin jatkossa järjestää ja tehdä niistä uusia perinteitä. Onko lippukunnassa perinne, joka on jäänyt syrjään ja jonka voisi elvyttää?

Tutustutan uuden partiolaisen lippukuntamme perinteiseen tapahtumaan. Houkuttelen kaverini mukaan partioon ja otan hänet mukaan lippukuntani perinteiseen tapahtumaan, esim. joulujuhlaan, muistelemispäivään, ruskaretkelle, yrjönpäiväjuhlaan. Huolehdin siitä, että hän osaa toimia lippukuntamme tapojen mukaisesti ja kerron samalla hänelle, miksi teemme mitä teemme. Tärkeää on, että saan hänet tuntemaan olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi.                             

Osaan johtaa lippumenot. Partiolaiset nostavat useissa lippukunnissa lipun salkoon esimerkiksi leireillä. Harjoittele johtamaan lipunnosto tai -lasku lippukuntanne perinteiden mukaisesti ja toimi lippumenojen johtajana jossakin lippukuntanne tapahtumassa.

Järjestämme lippukunnan perinteisen tapahtuman. Valitsemme lippukunnan tapahtumista joku ja ilmoittaudumme vapaaehtoisiksi tapahtuman järjestäjiksi. Pyydämme avuksemme luotsia tai esimerkiksi tapahtuman edellisen järjestäjän ja kyselemme häneltä, mitä tapahtuman järjestämisessä on hyvä ottaa huomioon. Muistamme varata riittävästi aikaa suunnitteluun, mainostukseen ja muihin etukäteisvalmisteluihin.

Lisää vinkki

Liite