Samoaja oppii tuntemaan lippukunnan tapoja ja perinteitä. Samoaja kokee yhteenkuuluvuutta ja osaa välittää perinteitä myös eteenpäin.

Valikko

Perinteitä ja historiaa


Tavoite:

Samoaja oppii tuntemaan lippukunnan tapoja ja perinteitä. Samoaja kokee yhteenkuuluvuutta ja osaa välittää perinteitä myös eteenpäin.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu lippukunnan tapoihin ja perinteisiin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa samoajia löytämään tilanteita aktiviteetin toteutukselle.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimin lippukunnassa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Osaan johtaa lippumenot. Partiolaiset nostavat useissa lippukunnissa lipun salkoon esimerkiksi leireillä. Harjoittele johtamaan lipunnosto tai -lasku lippukuntanne perinteiden mukaisesti ja toimi lippumenojen johtajana jossakin lippukuntanne tapahtumassa.

Järjestämme lippukunnan perinteisen tapahtuman. Valitkaa lippukunnan tapahtumista joku ja ilmoittautukaa vapaaehtoisiksi tapahtuman järjestäjiksi. Pyytäkää avuksenne luotsia tai esimerkiksi tapahtuman edellinen järjestäjä ja kyselkää häneltä, mitä tapahtuman järjestämisessä on hyvä ottaa huomioon. Muistakaa varata riittävästi aikaa suunnitteluun, mainostukseen ja muihin etukäteisvalmisteluihin.

Otamme esiin lippukunnan kuluvan vuoden toimintakalenterin. Merkkaamme vihreällä värillä ne tapahtumat, jotka mielestämme kannattaa järjestää myös tulevina vuosina. Punaisella merkitsemme ne tapahtumat, joita mielestämme ei kannattaisi enää jatkossa järjestää. Lisäksi listaamme sellaisia uusia tapahtumia, joita mielestämme voitaisiin jatkossa järjestää ja tehdä niistä uusia perinteitä. Onko lippukunnassa perinne, joka on jäänyt syrjään ja jonka voisi elvyttää?

Toteutusvinkki 4: Tutustutan uuden partiolaisen lippukuntamme perinteiseen tapahtumaan. Houkuttele kaverisi mukaan partioon ja ota hänet mukaan lippukuntasi perinteiseen tapahtumaan, esim. joulujuhlaan, muistelemispäivään, ruskaretkelle, yrjönpäiväjuhlaan. Huolehdi siitä, että hän osaa toimia lippukuntanne tapojen mukaisesti ja kerro samalla hänelle, miksi teette mitä teette. Tärkeää on, että saat hänet tuntemaan olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi.

Lisää vinkki

Liite