Samoaja ymmärtää lippukunnan talouden perusperiaatteet ja sitoutuu omalta osaltaan kantamaan kortensa kekoon yhteiseksi hyväksi.

Valikko

Rahaa lippukunnalle


Tavoite:

Samoaja ymmärtää lippukunnan talouden perusperiaatteet ja sitoutuu omalta osaltaan kantamaan kortensa kekoon yhteiseksi hyväksi.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu lippukunnan varainhankintakeinoihin tai opettelee laatimaan tapahtumalle budjetin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Talous Varainhankinta
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on koordinoida tehtävien jakoa ja huolehtia projektin aikataulun toteutumisesta. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on tukea samoajia projektin suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimin lippukunnassa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Suunnittelemme ja toteutamme varainhankintakampanjan samoajaryhmämme toimintaa varten. Mietimme kampanjallemme tavoitteet ja suunnittelemme sen mukaan, millaisen kampanjan toteutamme. Otamme ryhmällemme kirpparipöydän, leivomme myyjäisiin, menemme töihin paikalliselle yrittäjälle tai keksimme jonkun muu paljon paremman varainhankintatempauksen.

Suunnittelemme lippukunnalle varainhankintakampanjan. Mietimme realistisia vaihtoehtoja sille, miten lippukunta voisi tienata rahaa. Esittelemme ideamme esimerkiksi lippukunnan johtajakokouksessa ja olemme kampanjan toteuttamisessa keskeisessä roolissa.

Osallistun lippukunnan tapahtuman budjetointiin ja seurantaan. Voimme järjestää itse lippukunnan tapahtuman, jossa vastaamme myös budjetoinnista tai avustaa tapahtuman järjestäjää budjetoinnin osalta. Huomioimme, että lippukunnan budjetti, johon myös tapahtumien budjetit sisältyvät, laaditaan usein aikaisessa vaiheessa vuotta. Pyydämme apua luotsiltanne tai lippukunnan rahastonhoitajalta.

Luomme uuden kumppanuuden lippukunnan ja paikallisen yrityksen kanssa ja saamme vastineeksi työstämme ja ajastamme rahallista korvausta lippukunnalle. Kumppanuus voi olla esimerkiksi inventaarion tekeminen, talkootyö tai virkistyksen järjestäminen yritykselle. Huolehdimme, että kumppanuus hyödyttää kumpaakin osapuolta.

Lisää vinkki

Liite