Samoaja ymmärtää viestinnän merkityksen partiotoiminnassa.

Valikko

Viestintää lippukunnassa


Tavoite:

Samoaja ymmärtää viestinnän merkityksen partiotoiminnassa.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu lippukunnan tapoihin viestiä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Viestintä Yhdistystoiminta
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on varmistaa, että kaikki tietävät miten lippukunta tiedottaa ja lisätä uudet samoajat tarvittaville viestilistoille. Vartionjohtaja koordinoi tarvittaessa tehtävien jakoja. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on toimia taustatukena ja tarvittaessa ohjata samoajia tehtävässä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimin lippukunnassa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Perehdymme lippukuntamme johtajien viestintäkanaviin. Eri lippukunnissa viestitään eri tavoin johtajille. Tutustumme, mitkä kanavat teidän lippukunnassanne ovat käytössä ja liitymme osaksi niitä.

Huolehdimme osasta lippukunnan viestintää. Toimitamme lippukuntalehden kaksi numeroa tai huolehdimme lippukunnan sosiaalisen median kanavien tai nettisivujen ylläpidosta sovitun ajan. Tämä tehtävä vaatii yhteistyötä lippukunnan muiden johtajien kanssa. Olemme yhteydessä nettisivujen tai lehden aikaisempiin tekijöihin tai esimerkiksi lippukunnanjohtajaan, joilta saamme vinkkejä lippukunnan viestinnän toteutukseen.

Toimimme vierailupäivän oppaina. Usein pidemmillä leireillä on vierailupäivä. Suunnittelemme ja toteutamme vierailijoille sopivaa vierailupäivän ohjelmaa. Se voi olla opastuskierros leirialueella tai vaikka pieniä toimintapisteitä, joissa vierailijat pääsevät kokeilemaan leiripuuhia. Suunnittelemme vierailupäivän ohjelma yhdessä leirijohtajan kanssa.

Käymme lippukuntamme alueella olevissa kouluissa kertomassa partiosta. Monessa piirissä on keväisin tai syksyisin jäsenkampanja. Käymme osana sitä tai aivan omalla kampanjallamme vierailemassa alueen koulussa ja houkuttelemassa uusia lapsia partion pariin. Myös partioviikko on hyvä vierailuajankohta. Käymme kertomassa, mitä partiossa tehdään. Yksi vaihtoehto on osallistua koulun tai paikkakunnan harrastepäivään, johon voimme keksiä ja toteuttaa partiopisteen.

Lisää vinkki

Liite