Samoaja ymmärtää viestinnän merkityksen partiotoiminnassa.

Valikko

Viestintää lippukunnassa


Tavoite:

Samoaja ymmärtää viestinnän merkityksen partiotoiminnassa.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu lippukunnan tapoihin viestiä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Viestintä yhdistystoiminta
Johtamistaito: Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on varmistaa, että kaikki tietävät miten lippukunta tiedottaa ja lisätä uudet samoajat tarvittaville viestilistoille. Vartionjohtaja koordinoi tarvittaessa tehtävien jakoja. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on toimia taustatukena ja tarvittaessa ohjata samoajia tehtävässä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimin lippukunnassa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Toteutusvinkki 4: Käymme lippukuntamme alueella olevissa kouluissa kertomassa partiosta. Monessa piirissä on keväisin tai syksyisin jäsenkampanja. Käykää osana sitä tai aivan omalla kampanjallanne vierailemassa alueen koulussa ja houkuttelemassa uusia lapsia partion pariin. Myös partioviikko on hyvä vierailuajankohta. Käykää kertomassa, mitä partiossa tehdään. Yksi vaihtoehto on osallistua koulun tai paikkakunnan harrastepäivään, johon voitte keksiä ja toteuttaa partiopisteen.

Toimimme vierailupäivän oppaina. Usein pidemmillä leireillä on vierailupäivä. Suunnitelkaa ja toteuttakaa vierailijoille sopivaa vierailupäivän ohjelmaa. Se voi olla opastuskierros leirialueella tai vaikka pieniä toimintapisteitä, joissa vierailijat pääsevät kokeilemaan leiripuuhia. Suunnitelkaa vierailupäivän ohjelma yhdessä leirijohtajan kanssa.

Huolehdimme osasta lippukunnan viestintää. Toimittakaa lippukuntalehden kaksi numeroa tai huolehtikaa lippukunnan nettisivujen ylläpidosta sovitun ajan. Tämä tehtävä vaatii yhteistyötä lippukunnan muiden johtajien kanssa. Olkaa yhteydessä nettisivujen tai lehden aikaisempiin tekijöihin tai esimerkiksi lippukunnanjohtajaan, joilta saatte vinkkejä lippukunnan viestinnän toteutukseen.

Perehdymme lippukuntamme johtajien viestintäkanaviin. Eri lippukunnissa viestitään eri tavoin johtajille. Tutustukaa, mitkä kanavat teidän lippukunnassanne ovat käytössä ja liittykää osaksi niitä.

Lisää vinkki

Lisää liite