Samoaja osallistuu itselleen uudenlaisen vaelluksen suunnitteluun ja toteutukseen.

Samoaja rohkaistuu kokeilemaan uusia vaelluskohteita ja uusia tapoja vaeltaa.
Lähdetään vaellukselle
Tavoite:
Samoaja rohkaistuu kokeilemaan uusia vaelluskohteita ja uusia tapoja vaeltaa.
Tiedot

Toteutusvinkit
2017-01-31 21:51:21
Suunnittelemme, valmistelemme ja toteutamme yön yli kestävän vaelluksen, jossa liikutaan jollain lihasvoimalla liikkuvalla kulkuvälineellä, esimerkiksi soutuveneellä, kanootilla, polkupyörällä tai resiinalla. Kulkuväline määrittelee pitkälti sen, millaisessa maastossa vaellus voidaan järjestää. Pyytäkää tarvittaessa luotsilta apua vaellusreitin valinnassa ja muissa vaelluksen järjestelyissä. Suunnitelkaa yhdessä ruokalista vaellukselle ja muistakaa ottaa huomioon ruuan paino, tilavuus, säilyvyys ja energiapitoisuus.
2017-01-31 21:51:40
Harjoittelemme hiihtämistä talvivaellusvarusteissa. Ottakaa talviretkelle mukaan hiihtovarusteet ja pakatkaa rinkka ikään kuin olisitte lähdössä vaellukselle. Kokeilkaa retkellä miltä tuntuu hiihtää 5 –10 km matka täydessä vaellusvarustuksessa
2017-01-31 21:52:02
Suunnittelemme, valmistelemme ja toteutamme erävaelluksen, jonka etäisyys kololta on vähintään 200 km, kesto 4-8 vrk ja jossa yövytään autiotupa-, teltta- tai laavumajoituksessa. Vaelluksen suunnittelu kannattaa aloittaa vaellusreitin suunnittelusta. Jos ette itse keksi hyvää paikkaa lähteä vaeltamaan, kannattaa kysyä neuvoa luotsilta tai toiselta johtajalta. Vaellusta helpottaa se, jos reitin varrella on kaivoja, autiotupia tai kiintolaavuja. Suunnitelkaa vaelluksen ruuat huolella, ottakaa huomioon niiden paino, tilavuus, säilyvyys ja energiapitoisuus. Laatikaa yhdessä sekä yhteisten- että henkilökohtaisten varusteiden varustelista. Huolellinen valmistautuminen vaellukselle on ensiarvoisen tärkeää vaelluksen onnistumisen ja turvallisuuden kannalta. Monenlaisia vinkkejä vaellukselle valmistautumiseen löytyy internetistä hakusanoilla vaellus, vaellusvarusteet ja teoksesta Olli Aulio Suuri Retkeilykirja.
2017-01-31 21:52:50
Suoritamme nahkaliljan. Nahkaliljat ovat merkkejä, jotka suoritetaan kävellen tai hiihtäen. Liljoja on kolmea eri tasoa ja vaativamman suorittamiselle on aina edellytyksenä, että helpompi lilja on jo suoritettu. Matkan vaeltamiseen on aina aikaa maksimissaan 24 tuntia ja selässä pitää olla vähintään 8 kg reppu/rinkka. Vihreä nahkalilja on 40 km kävellen tai 60 km hiihtäen. Punainen nahkalilja on 50 km kävellen tai 70 km hiihtäen. Harmaa nahkalilja on 60 km kävellen tai 80 km hiihtäen. Musta, epävirallinen nahkalilja on 100 km kävellen tai hiihtäen. Suoritetuista nahkaliljoista saa kustakin erivärisen merkin, jota kannetaan vyössä. Nahkaliljat ovat hyvää kuntoharjoitusta ja ryhmän yhteistyökyvyn testaamista rasituksen alla. Ihan kylmiltään ei nahkaliljaa kannata lähteä suorittamaan, vaan sitä varten kannattaa harjoitella ensin kävelemällä lyhyempiä matkoja. Ohjeet nahkaliljojen suorittamiseen löytyy esimerkiksi Partiowikistä.
2017-01-31 21:53:11
Suunnittelemme ja toteutamme ainakin yhden vuorokauden melontavaelluksen. Jos olette kokemattomia melojia, käykää ensi harjoittelemassa melomista. Kanootteja voi kysellä lainaan esimerkiksi piiristä, muilta lippukunnilta tai paikallisilta melontaseuroilta. Suunnitelkaa luotsin avustuksella mukava melontareitti, jonka varrella pääsette myös lepäämään rantaan ja yöpymään. Perehtykää SP:n turvallisuus vesillä -oppaaseen. Suunnitelkaa vaelluksen ruuat huolella, ottakaa huomioon niiden paino, tilavuus, säilyvyys ja energiapitoisuus. Laatikaa yhdessä sekä yhteisten- että henkilökohtaisten varusteiden varustelista. Huolellinen valmistautuminen vaellukselle on ensiarvoisen tärkeää vaelluksen onnistumisen ja turvallisuuden kannalta.
Lisää vinkki