Samoaja ymmärtää, millaisia varusteita eri vaelluksilla tarvitaan ja osaa hyödyntää varusteitaan erilaisissa tilanteissa.

Valikko

Vaelluksen varusteet


Tavoite:

Samoaja ymmärtää, millaisia varusteita eri vaelluksilla tarvitaan ja osaa hyödyntää varusteitaan erilaisissa tilanteissa.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu erilaisiin vaelluksella tarvittaviin varusteisiin sekä niiden ylläpitoon ja huoltoon. Samoaja osaa ottaa säätilan huomioon varusteita pakatessaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Retkeily
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on selvittää etukäteen muutama nettilinkki tai kirja aiheesta, joihin voidaan yhdessä kokouksessa perehtyä. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa samoajia löytämään tarvitsemaansa tietoa aiheesta. Luotsi voi pyytää jonkun johtajan tai muun kokeneen vaeltajan kouluttamaan samoajille esimerkiksi lautan teosta tai vaellusvarusteista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vaeltamaan

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Kokoan itselleni survival kit:n. Survival kit on pieni rasia tai pussi, jonne kerätään selviytymisen ja hätätilanteiden kannalta olennaisia asioita. Jos kit on pieni metallirasia, voi siinä tarvittaessa keittää vettä. Kit:ssä voisi olla ainakin vahvaa lankaa, neula, siimaa, ongenkoukku, veitsen terä ja tulukset. Ideoimme itse lisää tarvikkeita kit:iin tai katsokaa ideoita netistä. Kit:n olisi hyvä olla melko pieni ja kevyt, mutta kuitenkin sisältää riittävät tarvikkeet.

Lisää vinkki

Liite