Seikkailija uskaltaa yöpyä kevytmajoitteessa.

Valikko

Yö laavussa


Tavoite:

Seikkailija uskaltaa yöpyä kevytmajoitteessa.

Kuvaus:

Seikkailija yöpyy laavussa, louteessa tai erätoverissa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Metsässä
Taitoalueet Retkeily
Kesto -
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on ohjeistaa ja auttaa seikkailijoita pystyttämään majoitteet, sillä kyseessä on seikkailijoiden ensikosketus kyseisiin majoitteisiin. Majoitteet kannattaa pystyttää vartioittain päivällä, kun seikkailijoilla on vielä virtaa ja on valoisaa.  Aikuinen myös nukkuu seikkailijoiden kanssa, joten jos sampoja on vain yksi, kannattaa pyytää toinen aikuinen mukaan ensimmäiselle yöretkelle. Sammon on huolehdittava ennen nukkumaan menoa siitä, että kaikilla on asianmukainen nukkumapaikka ja että tavarat ovat sateensuojassa. Turvallisuuden tunteen luominen on iltasella tärkeää: muun muassa pissareissut ja sopiva vaatetus kannattaa käydä lävitse. Sampo muistuttaa, että aikuisen saa herättää tarvittaessa keskellä yötäkin. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajan kannattaa antaa kaikille pientä tehtävää laavua pystytettäessä, jotta seikkailijat eivät turhaudu seisoskeluun.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Etelä - suunnistus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo esittelee laavun pystytykseen tarvittavat tarvikkeet ja antaa vartion ainakin ensin itse pähkäillä, miten laavu voitaisiin tarvikkeiden avulla pystyttää, mitä tulisi ottaa huomioon laavun pystytyspaikkaa ajatellen, miltä laavun kuuluisi näyttää ja mitä olisi fiksuinta tehdä ensin, toiseksi ja niin edelleen. Mikäli vartio pärjää hyvin itse, sammon tarvitsee vain tarkistaa rakenteen tukevuus. Muissa tapauksissa sampo voi antaa vinkkejä tai auttaa kinkkisimpien kysymysten kanssa. Sampo saa ylipäätään mieluiten toimia tarkkailijana ja vartionjohtaja voi ottaa johtajaroolin sekä delegoida tehtävät pystytysprosessissa.

Jos lippukunnassa on tapana käyttää erilaisia kevytmajoitteita, voidaan vartion retkellä toimia siten, että ensimmäisen yön jälkeen vartiot vaihtavat majoitteita, jolloin jokainen saa kokemuksen useammassa eri majoitteessa yöpymisestä.

Lisää vinkki

Liite