Seikkailija tunnistaa ja osaa poimia syötäviä kasveja.

Valikko

Lähiruokasalaatti


Tavoite:

Seikkailija tunnistaa ja osaa poimia syötäviä kasveja.

Kuvaus:

Seikkailija poimii kasveja kolon lähiympäristöstä ja tekee niistä salaatin. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Kestävä kehitys Luonto taitoalueet.ruoanlaitto
Kesto -
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo toimii asiantuntijana.  Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Lähiruokailija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Voidaan kerätä esimerkiksi tuoreita koivunlehtiä, ratamonlehtiä, vuohenputken nuoria versoja, valko- ja puna-apilan kukintoja ja lehtiä, ketunleipiä, siankärsämön lehtiä, poimulehtien nuoria versoja, voikukan nuoria lehtiä, litulaukkaa (valkosipuliaromi), jauhosavikan pieniä lehtiä ja maitohorsman nuoria lehtiä. Keräämisen ja kasvien pesun jälkeen seikkailijat pilkkovat kasvit salaatiksi/ vihersilpuksi. Kaikkia lajeja ei tarvitse löytää, mutta 5-6 erilaista antaa jo suutuntuman siihen, miten lähiluonnosta löytyy salaattiainekset.  

Luontoportti-sivustolta ja Marttojen nettisivuilta löytyy paljon hyviä neuvoja. 

Asiantuntijaa keräysretken vetämiseen voi kysyä esimerkiksi paikallisesta Martta-yhdistyksestä.  

Lisää vinkki

Liite