Seikkailija on pohtinut maailmankaikkeutta.

Valikko

Avaruus


Tavoite:

Seikkailija on pohtinut maailmankaikkeutta.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu tähtiin ja avaruuteen. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Luonto
Kesto -
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo järjestää sopivan vierailun tai materiaalit.  Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luonnontieteilijä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Parhaiten tähdet näkyvät oikein kylmänä pakkasyönä ja huonoiten pilvisellä säällä ja kesäaikaan. Seikkailija tarkkailee tähtitaivaalla näkyvää liikettä ja opettelee erottamaan lentokoneen, tähdenlennon ja satelliitin toisistaan. 

Erikokoisista massapalloista ja rautalangasta vartio tekee helminauhan, joka kuvastaa planeettojen sijaintia. Pallot maalataan vesiväreillä mahdollisimman oikean värisiksi ja ne pujotetaan rautalankaan oikeaan järjestykseen. Mallin avulla seikkailija voi opetella planeettoja ja tutkia niiden erityispiirteitä. 

Internetistä Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan sivuilta löytyvät paikalliset tähtiyhdistykset ja paljon muuta hyödyllistä tietoa. Tampereella Särkänniemen huvipuistossa on planetaario, joka on auki ympäri vuoden. Helsingissä voi vierailla Ursan planetaarion esityksissä, Palokassa kallioplanetaariossa ja Vantaalla Heurekan planetaariossa. Särkänniemen huvipuiston Tähtiakatemiasta löytyy perustietoa tähtitieteestä.

Lisää vinkki

Liite