Seikkailija tietää, että hyvin iso osa ruoasta tuodaan Suomeen ulkomailta.

Valikko

Ulkomaalainen ruoka


Tavoite:

Seikkailija tietää, että hyvin iso osa ruoasta tuodaan Suomeen ulkomailta.

Kuvaus:

Seikkailijat tutkivat, mistä maista on peräisin kaupasta löytyvä ruoka, jonka jälkeen he valmistavat valitsemilleen maille tyypillisen aterian. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Kansainvälisyys taitoalueet.ruoanlaitto Talous
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo jakaa vartioille tehtävät. Sen jälkeen vartionjohtajat noutavat sammolta tarvittavat tarvikkeet ja ohjeet.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä ja jakaa tehtäviä vartion sisällä. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Maailmankansalainen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Marokkolainen vihannespata couscousilla: Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek -maustetahnaa 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin ja leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia poistaen varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi ja puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS

Marokkolainen vihannespata couscousilla: Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek -maustetahnaa 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin ja leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia poistaen varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi ja puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS

Marokkolainen vihannespata couscousilla: Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek -maustetahnaa 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin ja leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia poistaen varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi ja puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS

Marokkolainen vihannespata couscousilla: Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek -maustetahnaa 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin ja leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia poistaen varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi ja puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS

Marokkolainen vihannespata couscousilla: Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek -maustetahnaa 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin ja leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia poistaen varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi ja puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS

Marokkolainen vihannespata couscousilla: Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek -maustetahnaa 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin ja leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia poistaen varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi ja puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS

Marokkolainen vihannespata couscousilla: Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek -maustetahnaa 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin ja leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia poistaen varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi ja puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS

Marokkolainen vihannespata couscousilla: Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek -maustetahnaa 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin ja leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia poistaen varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi ja puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS

Marokkolainen vihannespata couscousilla: Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek -maustetahnaa 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin ja leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia poistaen varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi ja puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS

Marokkolainen vihannespata couscousilla: Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek -maustetahnaa 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin ja leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia poistaen varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi ja puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS

Lisää vinkki

Liite