Seikkailija tuntee Kalevalaa.

Valikko

Kalevala


Tavoite:

Seikkailija tuntee Kalevalaa.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu johonkin Kalevalan tarinaan ja valmistaa vartionsa kanssa siitä runon, laulun, näytelmän tai pantomiimin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä
Taitoalueet Luovuus Suomalainen kulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo ohjaa seikkailijoita tutustumaan Kalevalan kertomuksiin esimerkiksi vinkkaamalla mielenkiintoisista tarinoista. Sampo auttaa seikkailijoita tuotoksen valmistamisessa ja esiintymispaikan löytämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Savupirtissä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartiot valmistavat lyhyitä pantomiimiesityksiä Kalevalan tarinoista. Muiden tehtävänä on arvata, mistä tarinasta on kyse. Mauri Kunnaksen Koirien Kalevalaa voi käyttää apuna.

Seikkailijat valmistavat jostakin Kalevalan tarinasta esityksen lippukunnan leirin iltanuotiolle. Kalevalan tarina kannattaa valita yleisön mukaan, osa tarinoista ei välttämättä sovellu vielä sudenpentuikäisille katsojille. Mauri Kunnaksen Koirien Kalevalaa voi käyttää apuna tarinan etsinnässä.

Vartio valmistaa kalevalamittaisen runon retkestä. Kalevalassa käytettyyn kalevalaiseen runomittaan on helppo tutustua Kalevalan runoja lukemalla. Kalevalaisessa runomitassa on yhdessä säkeessä aina kahdeksan tavua. Säkeen ensimmäinen ja toinen sana alkavat useimmiten samalla äänteellä. Tyypillistä on myös se, että seuraava säe kertaa aina edellisen asian. Esimerkiksi Lähti Leijonat lampsimaan, kohti kämppää konkkaroimaan. Valmiin runon voi julkaista esimerkiksi lippukunnan nettisivuilla tai lehdessä.

Lisää vinkki

Liite