Seikkailija osaa käyttää veneen pentteriä eli keittiötä.

Valikko

Pentteri


Tavoite:

Seikkailija osaa käyttää veneen pentteriä eli keittiötä.

Kuvaus:

Seikkailija laittaa ruokaa veneessä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä
Taitoalueet Arjen taidot Retkeily taitoalueet.ruoanlaitto Vesillä liikkuminen
Kesto -
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Kippari (tai muu johtaja) opastaa seikkailijoita ja valvoo, että laitteita käytetään turvallisesti.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Itä - elämän rakentaminen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijoiden kannattaa harjoitella ruoanlaittoa satamassa.

Vartio valmistaa kiinalaista ruokaa. Noin kolmen hengen annokseen tarvitaan 250 g riisinuudeleita 200 g porkkanaa 1 sipuli muutama herkkusieni 200 g muita wokkiin sopivia kasviksia (esim. kaalia, kesäkurpitsaa tms.) 75 ml soijakastiketta tilkka öljyä 2 dl vettä 3 rkl perunajauhoa Koska kyseinen ruoka kypsyy nopeasti, kannattaa kaikki valmistelut tehdä ennen varsinaisen kypsentämisen aloittamista. Vartio pilkkoo ja silppuaa kaikki kasvikset. Kun kasvikset ovat pilkottu, nuudelit keitetään ohjeen mukaan ja vesi valutetaan pois. Kypsien nuudelien sekaan kannattaa laittaa pieni tilkka öljyä, etteivät ne jähmety köntiksi. Nuudelikattila laitetaan kansi päällä sivuun odottamaan ja valmistetaan kastike. Sipulit kuullotetaan öljyssä kattilan pohjalla, jonka jälkeen joukkoon lisätään porkkanat ja muut kasvikset. Kasvisten annetaan kypsyä hetken aikaa, jonka jälkeen lisätään soijakastike mukaan. Kolme ruokalusikallista perunajauhoja sekoitetaan pariin desilitraan vettä. Kun kasvikset ovat halutun kypsyisiä, suurus kaadetaan pienissä erissä ohuena nauhana kastikkeen sekaan ja sekoitetaan. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, joukkoon voi lisätä lisää vettä ja sekoittaa hyvin. Annos kannattaa syödä pikimmiten, vaikkapa syömäpuikkoja käyttäen.

Lisää vinkki

Liite