Seikkailija tuntee perheensä maailmankatsomuksen.

Valikko

Perheen maailmankatsomus


Tavoite:

Seikkailija tuntee perheensä maailmankatsomuksen.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu oman uskontonsa mukaiseen hartaushetkeen tai pohtii maailmankatsomukseen liittyviä kysymyksiä perheensä kanssa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kotona Vierailukohteessa
Taitoalueet Katsomustaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo on yhteydessä seikkailijoiden vanhempiin ja kertoo aktiviteetista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Itä - elämän rakentaminen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Jos iso osa joukkueesta kuuluu samaan uskontokuntaan, voi joukkue osallistua yhdessä jumalanpalvelukseen. Esimerkkejä evankelisluterilaisesta perinteestä ovat leirijumalanpalvelus, Tuomasmessu tai lasten messu. Muutkin seikkailijat voivat heidän ja heidän vanhempien niin halutessa osallistua jumalanpalvelukseen. Joukkue juttelee jälkikäteen kokemuksista koloillassa. Mitä seikkailijat pitivät tapahtumasta? Yllättikö jokin? Mikä oli parasta? Mikä oli tylsintä? Jäikö jokin kohta epäselväksi?

Jos jonkun seikkailijan vanhempi haluaa kertoa enemmän omasta uskonnostaan ja on valmis tutustuttamaan seikkailijajoukkueen oman uskontonsa tapahtumaan, tämä voi olla hyvä tilaisuus toteuttaa aktiviteetti. On tärkeää, että kaikilla perheillä on etukäteen tiedossa vierailu ja mahdollisuus jäädä pois siitä.

Aktiviteettia voi myös toteuttaa kannustamalla jokaista perhettä osallistumaan uskontonsa mukaiseen hartauteen, jos perheellä on sellainen. Ellei perheellä ole uskontoa, voidaan kotona keskustella siitä, mitä vanhemmat ajattelevat maailmasta ja mikä on vanhempien tapa rauhoittua ja reflektoida. Seikkailijoiden kokemuksista keskustellaan jälkikäteen yhdessä koloillassa.

Lisää vinkki

Liite