Seikkailija ymmärtää, että on olemassa monta erilaista tapaa elää.

Valikko

Vieraalla maalla


Tavoite:

Seikkailija ymmärtää, että on olemassa monta erilaista tapaa elää.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu itselleen vieraaseen uskontoon tai kulttuuriin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Kansainvälisyys
Kesto -
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo vastaa suunnittelusta, toteuttamisesta ja järjestelyistä. Sen jälkeen vartioiden johtajat noutavat sammolta tarvittavat tarpeet ja ohjeet. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Itä - elämän rakentaminen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Mandala tarkoittaa sanskritiksi keskustaa, ympärystä tai maagista ympyrää. Ihmiset ovat tuhansien vuosien aikana käyttäneet ympyrää symbolina elämästä, kuolemasta ja uudestisyntymisestä. Mandaloita käytetään itämaisissa kulttuureissa apuna meditaatiossa, itsetuntemuksen etsimisessä, hengellisessä kehittymisessä ja suhteen luomisessa muihin ihmisiin ja universumiin. Mandalan piirtäminen aloitetaan periferiassa ja loppuu ympyrän keskukseen. Seikkailijat jakautuvat vartioihin ja piirtävät vartioittain maahan ympyrän. He täyttävät mandalaa symmetrisesti luonnonmateriaaleilla. Mitä pienempiä esineitä käytetään, sen pidempään aktiviteetti kestää, mutta sitä kauniimpi mandalasta myös tulee. Aktiviteetin aikana puhutaan mahdollisimman vähän. Lähde: Scouterna

Tehdään retki etniseen ruokakauppaan. Tutustutaan kaupan valikoimiin. Onko kaupassa seikkailijoiden valitsemansa maan tuotteita? Ostetaan maistiaisiksi vaikka erilaisia valmisruokia ja kokeillaan outoja hedelmiä ja vihanneksia.

Kutsutaan ulkomailla kasvanut vierailija koloiltaan. Kyseessä voi esimerkiksi olla lippukunnan jäsen, partiolaisen vanhempi tai sammon ystävä. Monella paikkakunnalla on myös monikulttuurisuutta tukevia järjestöjä, joista voi pyytää apua. Sampo pyytää etukäteen vierasta kertomaan omasta kulttuuristaan. Seikkailijat tekevät yhdessä vieraan kanssa hänen kulttuurilleen tyypillistä ruokaa tai leikitään leikkiä kyseisestä maasta.

Lisää vinkki

Liite