Seikkailija tietää, mihin lippukunnan ja joukkueen toimintaan kuluu rahaa ja miten sitä kerätään.

Valikko

Adventtikalenteri


Tavoite:

Seikkailija tietää, mihin lippukunnan ja joukkueen toimintaan kuluu rahaa ja miten sitä kerätään.

Kuvaus:

Seikkailijat käyvät läpi, mihin kaikkeen joukkueen toiminnassa kuluu rahaa. Seikkailija osallistuu varainhankintakampanjaan.  

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Palvelu Partiokulttuuri Talous Varainhankinta Yhdistystoiminta
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto 1 - 4 tuntia
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo toimii asiantuntijana ja informoi huoltajia kampanjasta. Sampo toimii lippukunnan kampanjavastaavan antamien ohjeiden mukaan.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan.  

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen - varusteet

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio näyttelee mahdollisimman monia erilaisia henkilöitä, jotka voisivat ostaa myytävänä olevan tuotteen. Esimerkiksi adventtikalenterin voi ostaa vaikkapa vanha mummo omaksi virkistyksekseen, tokaluokan opettaja luokan seinälle tai seurakunnan kirkkoherra partiolippukuntaa kannattaakseen.

Seikkailijat miettivät vartioittain sijoituspaikat adventtikalenterikampanjan julisteille.

Joukkue tekee vartioittain tutkimustehtäviä kalenteripakkauksesta. Johtaja valmistelee etukäteen muutamia kysymyksiä, joihin seikkailijoiden on löydettävä vastaukset kalenterin pakkauksesta. Kysymyksinä voi olla esimerkiksi mitä kalenterin ostaja saa kaupanpäällisinä, paljonko kalenteri maksaa, kenelle kalenterin tuotto menee ja niin edelleen. Kun idea on muutaman esimerkin jälkeen selvillä, seikkailijat voivat itse keksiä lisää kysymyksiä. Tutkimustehtävät voi tehdä myös kilpailuna.

Seikkailijat tutustuvat sammon johdolla adventtikalenterien historiaan. Seikkailijat selvittävät vartioissa muun muassa kuinka kauan kalenteria on myyty, millaisia tarinoita ja kuvia siinä on ollut ja pohtivat yhdessä, mitä tarkoittaa adventti.

Yksi vartion jäsenistä esittää hankalaa asiakasta, jolle muu vartio pyrkii myymään varainhankintatuotteen tai jonka vartio pyrkii saamaan lahjoittamaan keräykseen rahaa. Seikkailijoiden tehtävänä on perustella mahdollisimman hyvin oma keräyskohde. Hankalana asiakkaana voi toimia myös vartionjohtaja tai sampo itse.

Jos rahasta takaisin antaminen on seikkailijoille vierasta, kannattaa sitä harjoitella oikeilla rahoilla tai oikeaa muistuttavilla leikkirahoilla. Seikkailijat ostavat toinen toisiltaan leikisti myytäviä tuotteita ja harjoittelevat samalla vaihtorahan antamista. Sammon on hyvä muistuttaa myös kohteliaasta kielenkäytöstä myyntitilanteessa.

Sampo voi pyytää koloiltaan paikalle seikkailijoille vieraampia henkilöitä, joiden kanssa seikkailijat voivat harjoitella myyntitilannetta. Paikalle voi tulla esimerkiksi lippukunnan muuta johtajistoa tai lippukunnan vanhempainyhdistys.

Seikkailijat harjoittelevat myyntipuhetta pareittain. Toinen parista on asiakas ja toinen puolestaan myyjä, jonka tehtävänä on esitellä myytävä tuote tai keräyskohde asiakkaalle.

Joukkue sopii keskenään joko yhteisestä myyntituokiosta esimerkiksi läheisen kaupan edustalla tai jakaa lähiseudun alueet seikkailijaparien kesken ovella tapahtuvaa myyntiä varten.

Vartio arvioi, miten paljon rahaa kuluu yhden päivän ruokiin. Vartionjohtaja kertoo arvion sammolle. Tämän jälkeen vartio menee ruokakauppaan selvittämään edellisen retken kauppalistan tuotteiden todelliset hinnat. Kauppareissun jälkeen joukkue pohtii, mistä johtuu, että hinta-arvio ei osunut oikeaan. Yllättikö jonkin tietyn tuotteen hinta? Lähde: Yhteiseen partioon

Lisää vinkki

Liite