Seikkailija tietää, mitkä ovat retken perusvarusteet.

Valikko

Varusteluettelo


Tavoite:

Seikkailija tietää, mitkä ovat retken perusvarusteet.

Kuvaus:

Seikkailija laatii yhdessä toisten kanssa retken varusteluettelon ja tutustuu retkellä tarvittavaan perusvarustukseen. 

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on opastaa seikkailijoita varusteluettelon laatimisessa. Aikuinen ei vain kerro oikeita vastauksia, vaan ohjaa seikkailijat itse ajattelemaan ja keksimään.  Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen - varusteet

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat tekevät itse vartioittain oman retkensä varusteluettelon aina ennen retkelle lähtöä, jotta siitä tulisi rutiini. Miettikää, mitä yhteistä tarvitaan ja mitkä varusteet on oltava kaikilla. Voisiko jotain tarvittaessa lainata kaverilta? Sampo tarkistaa aina suunnittelun lopuksi varusteluettelot, ettei mitään tärkeätä ole päässyt unohtumaan.

Sampo tuo mukanaan rinkan ja kaikkia mahdollisia tarpeellisia ja tarpeettomia retkivarusteita. Seikkailijoiden tehtävänä on kylmiltään pakata rinkka erilaisia retkiä ja eri vuodenaikoja silmällä pitäen. Samalla on hyvä pohtia, mitä retkellä tarvitaan ja minne tavarat kannattaa rinkassa pakata. Seikkailijat myös kokeilevat säätää rinkan itselleen sopivaksi. (Ks. Rinkka-aktiviteetti)

Lisää vinkki

Liite