Seikkailija tietää, että vaikutuksen aikaansaamiseksi täytyy perehtyä taustatietoihin.

Valikko

Tieto


Tavoite:

Seikkailija tietää, että vaikutuksen aikaansaamiseksi täytyy perehtyä taustatietoihin.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu aiheeseensa liittyvään tietoon sekä mahdollisiin toteuttamistapoihin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla
Taitoalueet Palvelu Vaikuttaminen
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo tukee keskustelua kysymyksillä ja antaa vinkkejä lähteistä. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kaakko – palvelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Jotta saisi muut ihmiset uskomaan siihen, että muutosta pitää tehdä, on tärkeä esittää todisteita. Tieto ja tilastot on hyvä tapa näyttää, miten tärkeä aiheenne on. Tietoa voi esimerkiksi löytää netistä. Hakusanana seikkailijat voivat käyttää aihetta, jota ovat ideoineet. On mahdollista, että netistä selviää, että joku toinen jo toimii asian muuttamiseksi. Tässä tapauksessa joukkue voi osallistua kyseiseen kampanjaan.

Seikkailijat selvittävät, onko lippukunta tai joku toinen paikallinen järjestö järjestämässä myyjäiset, joilla heillä voisi olla oma pöytä. Seikkailijat vierailevat toisissa myyjäisissä tai haastattelevat vanhempiaan ja selvittävät, minkälaisia tuotteita myyjäisissä myydään ja minkälaiseen hintaan.

Seikkailijat hankkivat tietoa muistelemispäivästä ja muistelemispäiväkeräyksen kohteesta WAGGGS:in nettisivuilta. Seikkailijat voivat myös tutustua WAGGGS:in muistelemispäivämateriaaliin.

Seikkailijat tai sampo selvittää, mitkä järjestöt lippukunnan paikkakunnalla keräävät tavaralahjoituksia. Sampo järjestää vierailun tällaiseen järjestöön. Vierailun ideana on, että seikkailijat oppisivat enemmän keräyksen ideasta, toimintatavoista ja hyödyistä.

Lisää vinkki

Liite