Seikkailija osaa asettaa tavoitteita ja tehdä toteuttamiskelpoisen suunnitelman aikuisen tuella.

Valikko

Suunnittelu


Tavoite:

Seikkailija osaa asettaa tavoitteita ja tehdä toteuttamiskelpoisen suunnitelman aikuisen tuella.

Kuvaus:

Joukkue asettaa projektille tavoitteet ja suunnittelee, mitä konkreettisesti projektissa tehdään.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla
Taitoalueet Retkeily Turvallisuus
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo tukee suunnittelua sopivilla kysymyksillä ja varmistaa, että suunnitelma on turvallinen. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja jakaa tehtävät vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Lounas – vaellus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue jakaa vartioille eri vastuualueet. Vartiot suunnittelevat pakkauslistan, ruokalistan, ensiapuvälineet ja reitin.

Autetaan pölyttäjiä! Seikkailijat ovat valinneet istutettavat kasvit sekä toteutustavan. Seuraavaksi listataan, mitä tarvikkeita tai materiaaleja toteutukseen tarvitaan. Miettikää myös, olisiko toteutukseen hyvä kutsua muita mukaan. Voitte järjestää isomman tempauksen, jossa mukana on muitakin partiolaisia tai vaikka useampia eri järjestöjä. Suunnitelkaa myös jatkotoimenpiteet itse toteutuksen jälkeen: kasvun seuraaminen ja sen kuvaaminen (dokumentointi on tärkeä osa projektia!) sekä ketkä tai mikä taho huolehtii tarvittaessa mahdollisten istutuslaatikoiden purkamisesta tai niityn niittämisestä. Jatkotoimenpiteet riippuvat siitä, millaisen kukkaistutusmuodon seikkailijat ovat aiemmin valinneet toteutettavaksi. Koostakaa suunnitelma toteutuksesta vielä yhdessä isolle paperille. Paperiin voitte nimetä myös toteutukseen liittyviä vastuuryhmiä tai -henkilöitä. Seuraavalla kerralla päästäänkin hommiin!

Lisää vinkki

Liite