Seikkailija tietää vesillä käytettävät hätämerkit.

Valikko

Hätämerkit vesillä


Tavoite:

Seikkailija tietää vesillä käytettävät hätämerkit.

Kuvaus:

Seikkailija opettelee vesillä käytettävät hätämerkit.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vesillä
Taitoalueet Turvallisuus Vesillä liikkuminen
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sampo kertoo eri hätämerkeistä ja muistuttaa seikkailijoita, että leikillään ei saa käyttää hätämerkkejä. Joukkue kokeilee siis vain sellaisia keinoja, joita voidaan huomiota herättämättä harjoitella, kuten morsetusta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Etelä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Hartausvinkki Tarina kertoo, että SOS-merkki tulee englannin kielen sanoista Save Our Souls, ”pelastakaa henkemme, sielumme”. Tästä saatte hyvän vinkin loppuhartauteen. Kuka oikeasti voi pelastaa ihmisen sielun? Jumalan puoleen voimme kääntyä myös hädän hetkellä ja vaikeuksien keskellä. Jumala SOS!

Sampo kertoo eri hätämerkeistä ja muistuttaa seikkailijoita, että leikillään ei saa käyttää hätämerkkejä.Joukkue kokeilee siis vain sellaisia keinoja, joita voidaan huomiota herättämättä harjoitella, kuten morsetusta. Hätämerkit - punaiset raketit - punaiset soihdut - oranssi savu - EPIRB eli Emergency Position Indicating Radio Beacon (automaattinen hätäradiolähetin) - DSC–hätäviesti (Digital Selective Call), digitaalinen hätäviesti VHF-DSC-laitteella - MAYDAY hätäkutsu VHF-radiolla - SOS-morsetus ... ---... - voimakas ääni 1 minuutin väliajoin - sumutorven jatkuva voimakas ääni - NC-viestiliput (kuva) - pallomainen esine neliön yllä tai alla - avotuli - tykinlaukaukset (räjähdykset) - ojennettujen käsien nostaminen ja laskeminen hartialinjan yllä Tämän lisäksi hätämerkkeinä voi käyttää kaikkia huomiota herättäviä keinoja. Kaikkien pitää muistaa, että hätämerkkejä saa käyttää ainoastaan todellisessa merihädässä, ei leikillään tai pelleilymielessä. Merihätätilanteen määrittelee aina aluksen päällikkö. Oikeassa hädässä apua saa ja pitääkin pyytää.

Lisää vinkki

Liite