Seikkailija osaa suunnistaa ja toimia eksymistilanteessa.

Valikko

Eksymistilanne


Tavoite:

Seikkailija osaa suunnistaa ja toimia eksymistilanteessa.

Kuvaus:

Seikkailija kertaa suunnistustaitoja ja käyttäytymistä eksymistilanteessa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Metsässä
Taitoalueet Suunnistus
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on järjestää omalle ryhmälleen sopiva suunnitustaitojen kertaustilaisuus. Tarvittaessa sampo opettaa suunnistustaitoja seikkailijoille.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isojen kisat

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailija osallistuu viikkorasteille. Jos sellaisia ei lippukunnan toimialueella ole, voi sampo yhdessä muiden lippukunnan johtajien kanssa toteuttaa suunnistusradan lippukunnan seikkailijoille ja muillekin halukkaille partiolaisille. Sampo auttaa jokaista seikkailijaa valitsemaan omalle taitotasolleen sopivan radan suunnistettavaksi joko yksin tai parin kanssa.

Eksymisharjoitus: Seikkailijat sitovat silmänsä huiveilla. Sampo johdattaa heidät vähän matkan päähän metsään. Seikkailijat miettivät, miten pitäisi toimia. Ensinnä kannattaa istua alas ja tehdä toimintasuunnitelma. Sen jälkeen ryhdytään etsimään luonnonmerkkejä ja kiintopisteitä ja lopuksi palataan leiripaikalle.

Sampo antaa seikkailijoille yllättäen kartan. Heidän tulee selvittää, miten löydetään paikka, jossa ollaan. Vaihtoehtoisesti seikkailijat miettivät kartan kanssa, mihin lähdetään, jos ollaan eksyksissä. Samalla sampo voi opettaa seikkaijat lähtemään kompassin kanssa oikeaan suuntaan.

Lisää vinkki

Liite