Seikkailija saa partiotaitokisoista etukäteen sellaista tietoa, jonka avulla hän uskaltaa osallistua vihreän tai oranssin sarjan kisoihin.

Valikko

Kisakokemuksia


Tavoite:

Seikkailija saa partiotaitokisoista etukäteen sellaista tietoa, jonka avulla hän uskaltaa osallistua vihreän tai oranssin sarjan kisoihin.

Kuvaus:

Seikkailija saa kuulla omakohtaisia kokemuksia kisoista. Kokouksessa vierailee joku vanhempi, kisoissa ollut tarpoja tai samoaja kertomassa kisoista.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Sampo kutsuu paikalle sopivan vierailijan kertomaan kisoista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isojen kisat

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat tutustuvat kisoihin ja kisakokemuksiin kisamuodossa. Sampo kutsuu vieraaksi kisoissa olleen tarpojan tai samoajan. Vierailija ja sampo valmistelevat yhdessä etukäteen 2-4 hauskaa kisatehtävää tehtäväkäskyineen. Tehtävinä voivat olla esimerkiksi: 1. Palapeli vanhasta kisakuvasta, joka kootaan niin, että yhdellä vartion jäsenellä on silmät sidottuina. Muut vartion jäsenet neuvovat häntä kokoamisessa ja kokoamisen jälkeen vierailija kertoo muistoja kuvan tilanteesta. 2. Seikkailijat suunnistavat kolon lähiympäristössä. Suunnistuksen jälkeen seikkailijat kokoavat rasteilta löytyneistä sanoista kisamuiston. 3. Seikkailijat etsivät avainsanoja kisasta kertovasta lehtijutusta mahdollisimman nopeasti. Lopuksi vartio ja vieras voivat jutustella ja kysyä kysymyksiä puolin ja toisin.

Sampo kutsuu paikalle jonkin kisakokemusta omaavan vartion tai pari kisavartion jäsentä. Kisaajat voivat olla tarpojia tai samoajia, tarvittaessa vanhempiakin partiolaisia. Sampo kertoo kutsun yhteydessä vierailijoille, mitä heiltä odotetaan, jotta vierailijat ovat kertoa asioista seikkailijoille sopivasta näkökulmasta. Seikkailijat valmistautuvat vierailuun etukäteen ja pohtivat kisakonkareille esitettäviä kysymyksiä.

Lisää vinkki

Liite