Seikkailija osaa etsiä keskeisiä tietoja kisakutsusta.

Valikko

Kisakutsu


Tavoite:

Seikkailija osaa etsiä keskeisiä tietoja kisakutsusta.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu kisakutsuun ja päättelee vartionsa kanssa tehtäväluettelon perusteella, millaisia tehtäviä kisoissa mahdollisesti on.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Sampo hankkii koloiltaan paikalle kisakutsun tai -kutsuja perehdyttäväksi. Hän ohjaa kysymyksin seikkailijoita pohtimaan kisakutsun sisältöä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isojen kisat

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tehtäväluetteloiden tehtävänä on antaa vinkkiä siitä, mihin aiheeseen liittyviä tehtäviä kisoissa on. Vartiot yrittävät keksiä luettelon perusteella, mihin aiheeseen tehtävät liittyvät. Sammon johdolla vartiot sopivat, miten kyseisiin aiheisiin perehdytään etukäteen. Pidetäänkö esimerkiksi koloillassa solmujen kertausilta tai opetteleeko jokainen vartion jäsen tunnistamaan _____ uutta vesilintua?

Sampo tuo koloiltaan mukanaan vanhojen kisojen kisakutsuja. Seikkailijat tutkivat tehtäväluetteloa ja koettavat keksiä, millaisia tehtäviä tehtävänimien taakse voisi kätkeytyä. Lopuksi seikkailijat tutkivat yhdessä sammon kanssa kyseisten kisojen tehtäväkäskyjä. Jos lippukunnalla ei ole jemmassa vanhoja kisakutsuja ja tehtäväkäskyjä, niitä löytyy netistä.

Joukkue jakautuu vartioihin. Sampo kyselee vartioilta kysymyksiä, joihin on vastaus kisakutsussa. Kysymyksiä voi olla esimerkiksi kisapaikasta, tehtävien määrästä ja viime kisojen voittajista. Tarkoitus on kisan avulla tutustuttaa seikkailijat siihen infoon, joka kisakutsussa on. Lopuksi vartiot perehtyvät tehtäväluetteloon. Jokainen vartio yrittää kehitellä ideoita siitä, mitä eri tehtävissä voidaan testata.

Lisää vinkki

Liite