Seikkailija hiljentyy.

Valikko

Ilta pimenee


Tavoite:

Seikkailija hiljentyy.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu illan päätöksen toteuttamiseen kokouksessa, retkellä tai leirillä.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Katsomustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Sampo huolehtii aikataulusta ja jakaa vuorot seikkailijoille sekä antaa palautetta hiljentymisen vetäjälle. Sampo auttaa tarpeen mukaan vastuuhenkilöitä antamalla ideoita ja neuvoja. Sampo huolehtii iltahiljentymisten aikana hiljaisuudesta ja muun joukkueen käyttäytymisestä, jotta vuorossa olija saa keskittyä asiaansa. Vartionjohtaja näyttää esimerkkiä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Itä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio osallistuu retkellään tai jokainen seikkailija omassa kodissaan Earth Hour -tapahtumaan 31.3, jolloin kello 20.30 sammutetaan valot tunniksi. Seuraavalla kerralla tai saman kerran päätteksi vartio pohtii iltahiljentymisessään, miksi kyseinen tapahtuma järjestetään. Mitä hyötyä siitä on? Mitä sen on tarkoitus muistuttaa ihmisille? Mitä kukin teki tuon pimeän tunnin aikana? Miten jokainen voi itse vähentää energiankulutusta?

Kaikki seisovat piirissä tulitikku kädessä. Ensimmäinen sytyttää tulitikkunsa ja sytyttää sillä seuraavan tulitikun. Tällä tavalla tuli kiertää piirissä. Jos tuli sammuu, voidaan sytyttää seuraava tikku askin avulla. Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Liite