Seikkailija ymmärtää, että on olemassa monta erilaista tapaa elää.

Valikko

Vieraalla maalla


Tavoite:

Seikkailija ymmärtää, että on olemassa monta erilaista tapaa elää.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu itselleen vieraaseen uskontoon tai kulttuuriin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Kansainvälisyys Moninaisuus
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä: Sampo auttaa suunnittelussa, toteuttamisessa ja järjestelyissä. Sen jälkeen vartioiden johtajat noutavat sammolta tarvittavat tarpeet ja ohjeet. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Itä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Mandala tarkoittaa sanskritiksi keskustaa, ympärystä tai maagista ympyrää. Ihmiset ovat tuhansien vuosien aikana käyttäneet ympyrää symbolina elämästä, kuolemasta ja uudestisyntymisestä. Mandaloita käytetään itämaisissa kulttuureissa apuna meditaatiossa, itsetuntemuksen etsimisessä, hengellisessä kehittymisessä ja suhteen luomisessa muihin ihmisiin ja universumiin. Mandalan piirtäminen aloitetaan periferiassa ja loppuu ympyrän keskukseen. Seikkailijat jakautuvat vartioihin ja piirtävät vartioittain maahan ympyrän. He täyttävät mandalaa symmetrisesti luonnonmateriaaleilla. Mitä pienempiä esineitä käytetään, sitä pidemmin aktiviteetti kestää, mutta sitä kauniimpi mandalasta myös tulee. Aktiviteetin aikana puhutaan mahdollisimman vähän. Lähde: Scouterna

Jos lippukunnalla on yhteistyötä jonkin ulkomaalaisen lippukunnan kanssa, on kätevä tutustua heidän kotimaahansa. Näin kannattaa tehdä esimerkiksi ennen yhteistä kesäleiriä. Lähetetään lippukunnalle tervehdys tai pieni lahja ja seikkailijajoukkueen kuva. Myös jokin kotikaupungin ystävyyskaupungeista sopii tutustumiskohteeksi.

Suomen Partiolaisten kumppanimaat ovat Nepal ja Senegal. SP:n nettisivuilta löytyy ajankohtaista tietoa yhteistyöstä. Nepal Väkiluku: 29,9 miljoonaa Kielet: Nepali Valuutta: Nepalin rupia Etniset ryhmät: Indoarjalaiset, tiibetinburmalaiset ja Nepalin alkuperäisväestö Nähtävyydet: Kathmandu, palatsinaukio, Taumadhi-Tole, Lalitpur, Bhaktapur, Lumbini, Chitwan kansallispuisto Ruoka ja juoma: Dal Bhat, kikhernepata riisin kera, vihannescurry, hillokkeet, runsaasti maustettu ruoka Uskonnot: 80,6 % hinduja, 11 % buddhalaisia, 4,2 % muslimeja, 3,6 % seuraa paikallisia uskontoja Juhlapäivät: Itsenäisyyspäivä, Prithvi Jayanti, pyhimysten päivä, dashain, tihar, Mha Puja Partiojärjestöt: Nepal Scouts Senegal Väkiluku: 12,6 miljoonaa Kielet: Ranska, wolof, serer, fula, mandinka, soninke ja jola Valuutta: CFA-frangi Etniset ryhmät: Wolof, toucouleur, serer, fula, mandinka, soninke ja jola Nähtävyydet: Goréen saari, Saint-Louisin saari, Senegambian kivikehät, Djoudjin kansallinen lintujensuojelualue ja Niokolo-Koban kansallispuisto Taide ja kirjallisuus: Léopold Sédar Senghor, Ousmane Socé, Ousmane Sembène, Cheikh Hamidou Kane,Abdoulaye Sadji, Birago Diop, Mariama Bâ, Youssou N’Dour, Akon Ruoka ja juoma: Riisi ja mausteinen kala-vihanneskastike (chep-bu-jen i), sitruunamehussa marinoitua, uunissa paahdettua kanaa sipulien ja riisin kanssa. Uskonnot: 94 % muslimeja, 5 % kristittyjä Juhlapäivät: Uusivuosi, Muhammedin syntymäpäivä, itsenäisyyspäivä, pääsiäinen, työväenpäivä, helatorstai, Whit Monday, helluntai, Korité, pyhäinpäivä, Tabaski, Tamkarit, joulu Partiojärjestöt: EEDS, katolisten partiojärjestö, muslimipartiolaisten järjestö, tyttöpartiojärjestö.

Tehdään retki etniseen ruokakauppaan.Tutustutaan kaupan valikoimiin. Onko kaupassa seikkailijoiden valistemana maan tuotteita? Ostetaan maistiaisiksi vaikka erilaisia valmisruokia ja kokeilllan outoja hedelmiä ja vihanneksia.

Joukkue tutustuu johonkin vieraaseen maahan, sen kulttuuriin ja uskontoon. Seikkailijat etsivät yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia kulttuuriemme välillä ja miettivät, mistä ne johtuvat. Aktiviteetti sopii toteutettavaksi esimerkiksi muistelemispäivän vieton yhteydessä. Jokainen vartio saa materiaalia (tietokirjoja, karttoja, tietokone yms.) tutkimustyötä varten ja saa tehtäväksi syventyä johonkin tiettyyn aihepiiriin (esim. sijainti kartalla, väkiluku, kieli/kielet, valuutta, etniset ryhmät, kuuluisat nähtävyydet, taide ja kirjallisuus, kansallisruoka/juoma, juhlapäivät, uskonto, partiojärjestöt). Valmistetaan perinteinen ateria, kuunnellaan musiikkia, pidetään tietokilpailu, harjoitellaan kansantansseja, loruja, lauluja tai leikkejä, luetaan uskonnollisia myyttejä ja tarinoita tai katsellaan kuvia. Tarvikkeet: kirjoja, kartta, tietokone ym.

Lisää vinkki

Liite