Seikkailija osaa lukea osoitekarttaa.

Valikko

Kaupunkisuunnistus


Tavoite:

Seikkailija osaa lukea osoitekarttaa.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu oman kotipaikkakuntansa ja kaupunginosansa osoitekarttaan ja suunnistaa sen avulla.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Suunnistus
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Sampo suunnittelee suunnistusradan ja merkitsee sen. Hän huolehtii siitä, että seikkailijat muistavat toimia turvallisesti liikenteessä. Sampo opettaa seikkailijoille, kuinka osoitekarttaa luetaan ja suunnataan. Vartionjohtajan tehtävänä on huolehtia vartion turvallisuudesta. Vartionjohtaja pitää ryhmän yhdessä ja varmistaa, että liikennesääntöjä noudatetaan. Hän varmistaa, että kaikki pääsevät osallistumaan kartan lukemiseen ja suunnistamiseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartiot saavat osoitekartan lisäksi listan osoitteista ja niistä selvitettävistä asioista, kuten minkä värinen on Kukkakatu 3:n ovi, kuinka monta postilaatikkoa on Kasvikatu 9:n seinässä, mikä yritys on Juurikatu 2:ssa, kuinka paljon maksaa päivän pizza osoitteessa Emitie 9 ja minkä värinen on Hedekuja 8:ssa sijaitseva rakennus. Kartan avulla vartiot etsivät osoitteet ja käyvät paikan päällä selvittämässä vastaukset kysymyksiin. Osoitekartan käyttäminen antaa kivaa vaihtelua perinteiseen rastien etsimiseen.

Sampo tai vartionjohtaja kuljettaa seikkaijoita pienen reitin kartan alueella. Seikkailijoiden tehtävänä on piirtää, mitä reittiä vartio kulki.

Karttakävely Tämä harjoitus kannattaa tehdä ennen maastoon lähtemistä. Sampo kertoo lähtöpisteen, jonka seikkailijat etsivät kartoistaan. Sampo lähtee "kävelemään" kartalla, eli kertoo montako korttelia kävelee mihinkin suuntaan. Seikkailijat piirtävät sammon kertoman reitin karttaansa. Lopuksi seikkailijoiden tehtävänä on kertoa loppupiste. Tällaisia tarinoita voi myös kirjoittaa valmiiksi paperilapuille. Jos oma paikkakunta on pieni, voi karttakävelyn toteuttaa isomman kaupungin kartalla.

Sampo suunnittelee ja merkitsee rastiradan tai viuhkasuunnistuksen. Rasteilla voi olla tehtäviä, kirjainkoodeja tai karkkia piilossa, jolloin kartanluvusta ja rastien löytämisestä muodostuu seikkailijoille jännittävämpää.

Lisää vinkki

Liite