Seikkailija osallistuu joukkueen historian tallentamiseen.

Valikko

Kirjuri


Tavoite:

Seikkailija osallistuu joukkueen historian tallentamiseen.

Kuvaus:

Seikkailijajoukkue pitää päiväkirjaa, kronikkaa tai blogia. Jokainen seikkailija osallistuu omalla vuorollaan kirjoittamiseen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on auttaa joukkuetta pääsemään alkuun ja näyttää mallia kirjoittamisessa. Sampo voi ohjeistaa kirjoitustyötä vaikka samalla, kun joukkue askartelee päiväkirjaa tai kansia. Ensimmäinen teksti kannattaa kirjoittaa yhdessä. Ensimmäisille sivuille voi myös lisätä seikkailijoiden tietoja tai vaika valokuvat. Ensimmäinen kirjoittaja voi olla myös vartionjohtaja, joka kirjoittaa oman tekstinsä "malliksi". Joukkueelle kannattaa esitellä myös joidenkin vanhempien ryhmien kirjoja ja samalla kertoa, kuinka mukavia muistoja ne ovat myöhemmin. Päiväkirja voi olla myös sähköisessä muodossa. Sammon tehtävänä on kertoa erilaisista tavoistaa toteuttaa päiväkirjan pito. Päiväkirjaan voi ja kannattaa tekstin lisäksi laittaa myös kuvia.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue voi myös perustaa itselleen oman Instagram-tilin. Tili on helppo luoda ja päivittää kokouksissa ja retkillä johtajan valvonnassa. Tilin luonnissa on huomioitava, että Instagramin ikäraja on 13 vuotta.

Sampo muistuttaa seikkailijoita, että on tärkeää kirjoittaa päiväkirjaan ei ainoastaan mitä illan/retken aikana on tehty, vaan myös mitä on opittu.

Tämä aktiviteetti kannattaa tehdä yhdessä Tervetuloa-vaiheen aktiviteettien kanssa. Tervetuloa-vaiheessa joukkue voi tehdä tai koristella itselleen oman päiväkirjan. Päiväkirjan täyttäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian seikkailijavaiheen alkamisen jälkeen.

Joukkue tekee itselleen sähköisen päiväkirjan. Monet ilmaiset blogialustat toimivat myös päiväkirjoina. Joukkueen täytyy miettiä etukäteen, onko päiväkirja julkinen vai jaetaanko se vain joukkueen jäsenten kesken. Jos blogi on julkinen, tulee seikkailijoiden itsensä lisäksi myös heidän huoltajiltaan varmistaa, saako lapsi näkyä blogin kuvissa.

Joukkue keksii itselleen oman systeemin kirjoitusvuorojen arpomiseksi. Se voi olla vaikkapa bingokone, arvonta-automaatti tai pussi, josta nostetaan vuorotellen kirjoittajan nimi. Tärkeintä on, että kyseessä on joukkueen oma perinne.

Lisää vinkki

Liite