Seikkailija osaa yhdessä partiokaverin kanssa käyttää turvallisesti retkikeitintä. Hän toimii yhteistyössä muiden kanssa.

Valikko

Retkikeitin


Tavoite:

Seikkailija osaa yhdessä partiokaverin kanssa käyttää turvallisesti retkikeitintä. Hän toimii yhteistyössä muiden kanssa.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu lippukunnan käytössä olevaan retkikeitinmalliin (esim. trangiaan) ja oppii kokoamaan, purkamaan ja pakkaamaan sen. Seikkailija tutustuu myös keittimen polttoaineen turvallisuusmääräyksiin ja retkikeittimen huoltamiseen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Retkeily Turvallisuus
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sampo huolehti paikalle tarvittavat välineet. Hän opettaa asian tarvittaessa vartionjohtajille sekä huolehtii paloturvallisuudesta.Vartionjohtajan tehtävänä on varmistaa, että kaikki vartion jäsenet pääsevät kokeilemaan keittimen käyttöä. Jokaisen tulee osata kasata ja purkaa keitin sekä käyttää sitä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Trangiapopcornit: Popcornien tekemisestä retkikeittimellä saa helpon ja hauskan 1,5 tunnin seikkailijakokouksen tai ohjelman retkelle. Jos retkikeittimet eivät vielä ole seikkailijoille tuttuja, on tehtävän aluksi hyvä tutustua keittimen toimintaan ja kokoamiseen. Muussa tapauksessa seikkailijat voi siirtyä suoraan popcornien valmistukseen. Öljyä laitetaan kattilan pohjalle niin, että pohja peittyy. Joukkoon lisätään myös maissinjyviä niin, että pohja peittyy. Kattilaa kuumenentamalla popcornit valmistuvat. Kansi on syytä pitää paikoillaan, jotta popparit eivät lennä ulos. Popcornit ovat nopeasti valmistuva herkku, jota tehdessä keitin tulee hyvin tutuksi. Jos keittimiä on tarpeeksi voi jokainen tehdä vaikka oman annoksen. Seikkaijoita on syytä muistuttaa, että varovat popcornien pohjaanpalamista. Joka tapauksessa on syytä jättää hyvin aikaa keittimen tiskaamiselle.

Lisää vinkki

Liite