Seikkailija tietää, mitkä ovat retken perusvarusteet. Hän osaa suunnitella retken varusteluettelon yhdessä muiden kanssa.

Valikko

Varusteluettelo


Tavoite:

Seikkailija tietää, mitkä ovat retken perusvarusteet. Hän osaa suunnitella retken varusteluettelon yhdessä muiden kanssa.

Kuvaus:

Seikkailija laatii yhdessä toisten kanssa retken varusteluettelon ja tutustuu retkellä tarvittavaan perusvarustukseen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on opastaa seikkailijoita varusteluettelon laatimisessa. Aikuinen ei vain kerro oikeita vastauksia, vaan ohjaa seikkailijat itse ajattelemaan ja keksimään.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Makuupussin pakkauskisa Sampo tuo kaksi suurin piirtein samanlaista makuupussia. Seikkailijat jakautuvat kahteen joukkueeseen ja makuupussit viedään noin kymmenen metrin päähän. Joukkueiden tulee viestinä ottaa makuupussi pois suojapussista, mennä makuupussiin sisälle vetoketju kiinni, tulla pois makuupussista ja sulloa makuupussi takaisin suojapussiin. Nopeus ratkaisee.

Seikkailijat tekevät itse oman retkensä varusteluettelon aina ennen retkelle lähtöä, jotta siitä tulisi rutiini. Miettikää, mitä yhteistä tarvitaan ja mitkä varusteet on oltava kaikilla. Voisiko jotain tarvittaessa lainata kaverilta? Sampo tarkistaa aina suunnittelun lopuksi varusteluettelot, ettei mitään tärkeätä ole päässyt unohtumaan.

Varusteviesti Joukkue jakaantuu vartioiksi. Vähän matkan päähän on asetettu rinkat, joihin kaikkiin on pakattu samat retkivarusteet. Jokainen saa lapulla varusteen, joka on etsittävä rinkasta. Yksi seikkailija kerrallaan etsii rinkasta käsituntumalla oikean varusteen. Löydettyään sen, hän juoksee lähettämään seuraavan matkaan. Voittajavartio on se, jolla on ensimmäisenä vaadittavat varusteet kasassa. Leikin jälkeen käydään yhdessä läpi rinkan sisältö ja harjoitellaan rinkan oikeaoppista pakkaamista. Samalla on hyvä pohtia, mitä varusteita tulevalle leirille tarvitaan ja miten ne tulisi pakata rinkkaan, jotta tavarat löytyvät helposti. Rinkkaan ei tässä harjoituksessa kannata pakata teräviä esineitä.

Rinkkapinkka Sampo tuo mukanaan rinkan ja kaikkia mahdollisia tarpeellisia ja tarpeettomia retkivarusteita. Seikkailijoiden tehtävänä on kylmiltään pakata rinkka erilaisia retkiä ja eri vuodenaikoja silmälläpitäen. Samalla on hyvä pohtia, mitä retkellä tarvitaan ja minne tavarat kannattaa rinkassa pakata. Seikkailijat myös kokeilevat säätää rinkan itselleen sopivaksi.

Lisää vinkki

Liite