Seikkailija tuntee partiolaisten iltanuotioperinnettä ja on osallistunut siihen.

Valikko

Iltanuotion ohjelmanumero


Tavoite:

Seikkailija tuntee partiolaisten iltanuotioperinnettä ja on osallistunut siihen.

Kuvaus:

Seikkailijavartio pohtii, mistä osioista hyvä iltaohjelma koostuu. Vartio valitsee yhden iltaohjelman osan ja valmistaa siihen sopivan ohjelmanumeron ja esittää sen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä
Taitoalueet Luovuus Partiokulttuuri Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on sopia, mihin lippukunnan leirille tai retkelle seikkailijat pääsevät esiintymään ja millaista esitystä tilaisuuteen kaivattaisiin. Sampo valmistelee seikkailijat esiintymistilaisuuteen kertomalla iltaohjelman kulusta ja myös tilaisuuden kohderyhmästä. Jos on mahdollista, kannattaa esiintymispaikka käydä katsomassa etukäteen. Sampo ja vartionjohtaja toimivat esitystilanteessa seikkailijoiden tukena ja osallistuvat itsekin tarvittaessa esityksen toteuttamiseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Esiintyjä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijavartiot keksivät lyhyitä ja reippaita iltanuotiolle sopivia leikkejä ja käyvät vetämässä ne sudenpentujeretken iltanuotiolla. Seikkailijat sopivat, kuka vastaa leikin vetämisestä. He harjoittelevat etukäteen ohjeiden kertomista ja leikin leikkimistä, jotta tositilanteessa leikin vetäminen sujuu mallikkaasti.

Jos joukkueella on intoa, se voi vastata yhdessä koko lippukunnan retken iltanuotiosta. Yksi vartio voi miettiä esimerkiksi laulettavat laulut ja harjoitella vetämään ne. Yksi vartio miettii jonkin yhteistoiminnallisen leikin ja kolmas muutaman sketsin. Joku seikkailija voi valmistaa iltahiljentymisen iltanuotion päätteeksi. Sammon tehtävänä on ohjata suunnittelua ja auttaa seikkailijoita huomaamaan haastavia kohtia ohjelman suunnittelussa ja toteutuksessa.

Seikkailijavartio tekee lippukunnan seikkailijaretkelle esityksen, jossa esitellään jokin partiotarina. Seikkailijat valmistavat näytelmän esimerkiksi Pyhän Yrjön legendasta, B-P:n elämästä tai näyttelevät tarinan Kimin elämän vaiheista.

Lisää vinkki

Liite