Seikkailija huomaa maskeerauksen mahdollisuudet esiintymisen elävöittäjänä.

Valikko

Maskeeraus


Tavoite:

Seikkailija huomaa maskeerauksen mahdollisuudet esiintymisen elävöittäjänä.

Kuvaus:

Seikkailijat toteuttavat maskeerauksen itselleen tai toiselle. Maskeerauksia voidaan käyttää taitomerkin muiden aktiviteettien apuna.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Johtajan tehtävä: Sampo huolehtii, että seikkailijat näkevät eri maskeerauksia ennen oman maskeerauksensa suunnittelua. Sampo ohjaa pienin vinkein seikkailijoita onnistumaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Esiintyjä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio järjestää ensiapuharjoituksen. Vartion jäsenet maskeeraavat itselleen ja toisille mahdollisimman aidon näköisiä vammoja. Toisen seikkailijavartion tai tarpojavartion tehtävänä on antaa seikkailijoille oikeaoppinen ensiapu.

Maskeerauksen voi toteuttaa kasvoväreillä tai meikeillä. Maskeerausta voi käyttää hyväksi esimerkiksi omaa hahmoa luotaessa.

Vartioiden tehtävänä on maskeerata vartion jäsenten kasvot mahdollisimman hyvin eri eläimiä muistuttavaksi. Onnistuneet maskeeraukset kannattaa valokuvata ja liittää osaksi vartion päiväkirjaa tai blogia.

Vartion tehtävänä on maskeerata vartion jäsenet mahdollisimman vanhan näköisiksi. Kenestä tulee kaikkein vanhin? Seikkailijat voivat ottaa mukaan myös muuta rekvisiittaa ja eläytyä hahmon rooliin.

Lisää vinkki

Liite