Seikkailija tuntee teatteria kulttuurimuotona ja saa elämyksiä.

Valikko

Vierailu teatterissa


Tavoite:

Seikkailija tuntee teatteria kulttuurimuotona ja saa elämyksiä.

Kuvaus:

Seikkailija vierailee paikkakunnan teatterissa, kesäteatterissa tai harrastelijateatterissa ja tutustuu teatterin kulisseihin ja puvustoon.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Luovuus
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on sopia vierailusta teatterin kanssa ja varata liput. Hän järjestelee tarvittavat kyydistykset. Sampo ohjaa seikkailijoita kysymään teatterin ammattilaisilta mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Esiintyjä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Jos lähialueen teatterissa ei ole näytöksiä aktiviteetin tekemisen aikaan, vartio voi pyytää päästä vieraisille teatterin varastoihin, joissa säilytetään lavasteita ja roolivaatteita. Vartio pyytää teatteriharrastajaa kertomaan teatterin tarvikkeista ja niistä esityksistä, joissa tarvikkeita on käytetty.

Sampo voi kysyä esimerkiksi mahdollisuutta seurata näytelmän harjoituksia, ne yleensä ovat ilmaisia yleisölle. Mikäli paikkakunnalla toimii lasten teatterikerho, voi sen esityksiä käydä myös katsomassa.

Vartio vierailee paikallisen teatterin näytöksessä. Sampo voi pyytää etukäteen teatterista, että joku näytelmän esiintyjistä tapaisi seikkailijat esityksen jälkeen. Seikkailijat voivat esimerkiksi keksiä edellisellä tapaamiskerralla näyttelijälle kysymyksiä tai näyttelijä voi itse kertoa esimerkiksi näytelmän harjoittelemisesta ja omasta ohjelmastaan näytelmän aikana.

Lisää vinkki

Liite