Seikkailija osaa toimia ensiapua vaativan tilanteen kohdatessaan. Seikkailija tietää, että tärkeintä on hälyttää apua ja turvata potilaan hengitys.

Valikko

Ensiapu sairaskohtauksissa


Tavoite:

Seikkailija osaa toimia ensiapua vaativan tilanteen kohdatessaan. Seikkailija tietää, että tärkeintä on hälyttää apua ja turvata potilaan hengitys.

Kuvaus:

Seikkailija opettelee tunnistamaan yleisimpiä sairauskohtauksia ja auttamaan sairauskohtauksen saanutta. Yleisimpiä kohtauksia ovat kouristuskohtaus, hypoglykemia, aivoinfarkti, aivoverenvuoto ja sydäninfarkti.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Ensiapu
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon ja vartionjohtajan tehtävänä on kouluttautua itse niin, että osaa neuvoa seikkailijoita. Ensiaputietoa saa muun muassa SPR:n nettisivuilta tai osoitteesta www.terveyskirjasto.fi. Sammon tehtävänä on ohjata seikkailijat suhtautumaan harjoitteluun riittävällä vakavuudella.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Hätäensiapu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat perehtyvät sairauskohtauksiin Lähteinä voi käyttää SPR:n ensiapuopasta sekä SPR:n ja Terveyskirjaston nettisivuja. Seikkailijoiden tehtävänä on selvittää, millaisia oireita mihinkin sairauskohtaukseen tyypillisimmin liittyy.

Sampo, vartionjohtaja tai joku seikkailijoista esittää saaneensa sairauskohtauksen. Vartion tehtävänä on antaa oikeaoppinen ensiapu.

Lisää vinkki

Liite