Seikkailija osaa tutkia potilaan.

Valikko

Potilaan tutkiminen


Tavoite:

Seikkailija osaa tutkia potilaan.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee potilaan tutkimista. Hän harjoittelee tutkimaan, onko potilas tajuissaan ja hengittääkö hän. Seikkailija harjoittelee kysymyksien esittämistä tajuissaan olevalle potilaalle.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Ensiapu Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon ja vartionjohtajan tehtävänä on kouluttautua itse niin, että osaa neuvoa seikkailijoita. Ensiaputietoa saa muun muassa SPR:n nettisivuilta tai osoitteesta www.terveyskirjasto.fi. Sammon tehtävänä on ohjata seikkailijat suhtautumaan harjoitteluun riittävällä vakavuudella.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Hätäensiapu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartionjohtaja esittää tajuissaan, mutta ensiavun tarpeessa olevaa potilasta. Seikkailijoiden tehtävänä on kysymyksin yrittää selvittää, mikä vartionjohtajaa vaivaa. Hyviä kysymyksiä ovat esimerkiksi: "Onko potilaalla kipuja ja missä ne tuntuvat?" "Onko muita oireita, kuten hengitysvaikeuksia, pahoinvointia, huimausta, janon tai kylmän tunnetta, kuumetta?" ja "Onko potilaalla aiemmin todettuja sairauksia, esimerkiksi diabetes, epilepsia tai jokin sydänsairaus?" Sampo esittää hätäkeskusta, jonne seikkailijat soittavat ja jolta seikkailijat saavat lisäohjeita.

Vartionjohtaja makaa maassa "tajuttomana". Seikkailijoiden tehtävänä on selvittää, onko vartionjohtaja tajuissaan ja hengittääkö hän. Kun seikkailijat ovat kokeilleet asiaa omalla tavallaan, näyttää sampo oikeaoppisen suorituksen. Tämän jälkeen seikkailijat kokeilevat asiaa parien kanssa.

Lisää vinkki

Liite