Seikkailija tuntee partiosymboliikkaa.

Valikko

Ansiomerkit tutuiksi


Tavoite:

Seikkailija tuntee partiosymboliikkaa.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee tunnistamaan yleisimmät ansiomerkit. Näitä ovat Mannerheim-solki, Pyhän Yrjön solki, Louhisuden solki ja Collanin solki.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sampo ohjaa harjoittelua ja tuo paikalle mallit tai kuvat ansiomerkeistä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Heraldiikka

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Muistipeliä! Seikkailijat tai sampo askartelevat muistipelin ansiomerkeistä. Toiseen korttiin kirjoitetaan merkin nimi ja lyhyt kuvaus, toiseen lisätään kuva merkistä. Haastavuus parien tekemisessä on vaihtelevaa, siinä missä hopeasusi ja pyhän Yrjön solki ovat helppoja tunnistaa, tuo Collanin soljen ja Louhisuden soljen erottaminen haastetta peliin.

PartioWikiin on koottu hyviä tietopaketteja ansiomerkeistä. Jokainen pari valitsee itselleen jonkin ansiomerkin ja etsii PartioWikistä merkin tarinan ja myöntämisperusteet. Tiedon etsinnän jälkeen jokainen esittelee oman merkkinsä muille.

Partiolaisten merkeillä on mielenkiintoisia nimiä. Seikkailijat pohtivat, mistä voi Mannerheimin soki olla saanut nimensä, entäpä Hopeasusi. Kun he ovat keksineet mielestään parhaimmat selityksen, kertoo sampo tai nettisivut oikean tarinan merkkien nimien takana.

Seikkailijat tutkivat lippukunnan johtajien partiopaitoja. Heidän tehtävänään on haastattelemalla selvittää, mitä merkkejä paidoissa on ja mistä ansioista mikin merkki on myönnetty.

Lisää vinkki

Liite