Seikkailija tuntee partiopiirinsä merkin.

Valikko

Piirimerkki


Tavoite:

Seikkailija tuntee partiopiirinsä merkin.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu oman partiopiirin merkin historiaan sekä käytettyjen kuvien ja värien merkitykseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sampo ohjaa tiedon etsintää ja kutsuu tarvittaessa koloiltaan mukaan piirin heraldiikkaa ja historiaa tuntevan henkilön.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Heraldiikka

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat ryhtyvät itse heraldikoiksi. He tutkivat piirin merkkiä ja keksivät mitä mielikuvituksellisempia selityksiä piirimerkin symboliikalle. Selitysten ei tarvitse olla todenmukaisia, tosin lopuksi on hyvä käydä viralliset heraldiset kuvaukset merkin taustalla.

Piirimerkin tarina on usein piirin nettisivuiltl. Johtaja voi hakea tiedon etukäteen ja kertoa merkin tarinan koloillassa. Seikkailijat keksivät sadun tai näytelmän, johon liittyvät piirimerkin symboliikan kuvaukset.

Seikkailijat pelaavat piirimerkkialiasta. Johtaja kirjoittaa etukäteen lapuille piirimerkkiin keskeisesti liittyviä sanoja, esimerkiksi kettu, ilves tai sauva. Seikkailijoiden tehtävänä on selittää vartiokavereilleen nämä merkkiin liittyvät sanat.

Seikkailijat kutsuvat kokoukseensa paikalle partiolaisen, jolla on tietoa piirimerkin historiasta. He valmistavat hänelle etukäteen kysymyksiä aiheesta. Seikkailijat pyytävät vierailijaa kertomaan piirimerkin synnystä ja samalla partiopiirin toiminnasta.

Lisää vinkki

Liite