Seikkailija tuntee heraldiset värisäännöt.

Valikko

Värisäännöt


Tavoite:

Seikkailija tuntee heraldiset värisäännöt.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu heraldisiin värisääntöihin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 30 min
Johtajan tehtävä: Sampo ja vartionjohtajat painavat etukäteen mieleensä heraldiset värisäännöt ja opettavat ne erilaisten harjoitusten avulla seikkailijoille.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Heraldiikka

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo etsii ja tulostaa etukäteen eri vaakunoita. Sampo antaa jokaiselle seikkailijille kaksi vaakunaa. Sampo pyrkii löytämään vaakunoiksi myös sellaisia, jotka eivät noudata heraldisia sääntöjä (esimerkiksi vääriä värejä, kiellettyjä värejä vierekkäin, kirjaimia tai numeroita). Sampo käy heraldiset säännöt lävitse yksitellen ja jokainen tutkii omia vaakunoitaan jokaisen säännön kohdalla: täyttyvätkö heraldiset säännöt?

Sampo kertoo heraldiset värisäännöt. Jokainen seikkailija saa itselleen yhden värin. Seikkailijoiden tehtävänä on muodostaa erilaisia ryhmiä ja asentoja niin, että värisäännöt toteutuvat.

Etsi virhe: Sampo kertoo seikkailijoille heraldiset värisäännöt. Seikkailijoiden tehtävänä on etsiä joko sammon paikalle tuomista tai netistä löytämistään erilaisista logoista ja vaakunoista ne, joiden värisäännöissä on virheitä (esimerkiksi TPS:n logossa kulta ja hopea ovat vierekkäin).

Sampo tulostaa koloiltaan mukaan joukon vaakunoita, joiden väritykset ovat heraldisesti oikein. Seikkailijoiden tehtävänä on tarkastella vaakunoita ja yrittää oivaltaa niiden avulla vallitsevat heraldiset värisäännöt.

Joukkue vierailee lähialueen kirkossa, kartanossa tai muussa vastaavassa paikassa, jossa on vaakunoita nähtävillä. Seikkailijoiden tehtävänä on tarkastella vaakunoita ja yrittää löytää niiden avulla vallitsevat heraldiset värisäännöt.

Lisää vinkki

Liite