Seikkailija hallitsee suksensa eri tilanteissa. Seikkailija saa positiivisia liikuntakokemuksia.

Valikko

Nousu- ja laskutekniikat


Tavoite:

Seikkailija hallitsee suksensa eri tilanteissa. Seikkailija saa positiivisia liikuntakokemuksia.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee erilaisia mäenlasku- ja nousutekniikoita sekä käännöksiä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Retkeily
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on ohjata seikkailijaa kokeilemaan erilaisia tekniikoita. Jos sampo ei itse harrasta hiihtoa, voi hän pyytää paikalle jonkun asiantuntijan tai pyytää jotakuta hiihdon harrastajaa vinkkaamaan etukäteen seikkailijalle opetettavia taitoja. Sampo auttaa tarvittaessa seikkailijaa järjestämään kyydin hiihtomaastoon.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Hiihto

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailija kokeilee nousta mäkeä erilaisilla tekniikoilla. Vinkkejä oikeaoppiseen nousutekniikkaan löytyy hiihtotekniikoista kertovilta nettisivuilta. Mäkeä kannattaa kokeilla nousta sekä latua pitkin että laduttomalla väylällä.

Pujottelu. Jos hiihtopaikalta löytyy leveämpi rinne, jossa kokeilla eri tekniikoita, voi rinteessä kokeilla myös pujottelua. Rinteeseen asetellaan kartioita, sauvoja tai muita vastaavia merkkejä, joiden välistä rinne pujotellaan alas. Sammon tehtävänä on huolehtia, että harjoittelu on turvallista eikä se häiritse muita hiihtäjiä.

Seikkailija kokeilee laskea mäkeä eri asennoissa. Vinkkejä on hiihtotekniikoista kertovilla nettisivuilla. Laskua kannattaa kokeilla sekä ladulla että laduttomalla uralla.

Lisää vinkki

Liite