Seikkailija vierailee museossa. Hän tietää, miten museo dokumentoi museoesineet.

Valikko

Museovierailu


Tavoite:

Seikkailija vierailee museossa. Hän tietää, miten museo dokumentoi museoesineet.

Kuvaus:

Seikkailija vierailee lähialueen museossa. Hän perehtyy museossa siihen, miten museoesineistä on kerrottu (esineiden sijoittelu, tietoiskut, kyltit).

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on informoida etukäteen seikkailijoiden kotijoukkoja taitomerkin ja kyseisen aktiviteetin tekemisestä, jotta kotiväki osaa olla seikkailijalle avuksi. Sampo auttaa tarvittaessa seikkailijaa toteuttamaan museovierailun. Kun seikkailija on tehnyt vierailun, kyselee sampo häneltä retken vaiheita ja tarkastelujen tuloksia.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Historiantutkija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Turun lähettyvillä toimiville vartioille hyvä vierailukohde on Aboa Vetus -museo, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Museo on tuottanut partiolaisten käyttöön materiaalin museovierailua varten ja partiohuivi kaulassa museoon on myös ilmainen sisäänpääsy. Tarkemmat tiedot asiasta löytyvät museon kotisivuilta.

Jos seikkailijan perhe matkustelee, voi tämän aktiviteetin toteuttaa myös lähiseutuja kaukaisemmassa museossa.

Seikkailija vierailee lähialueen museossa. Hän tutkii museon näyttelyitä itsenäisesti tai pyytää opasta kertomaan museon kokoelmista. Seikkailija tutkii, miten museoesineistä on kerrottu museovieraille. Miten museovieras saa tietää, kuinka vanhasta esineestä on kysymys? Entä esineen käyttötarkoituksen tai sen alkuperäisen löytöpaikan?

Lisää vinkki

Liite