Seikkailija tuntee partioliikkeen historiaa.

Valikko

Partion historia


Tavoite:

Seikkailija tuntee partioliikkeen historiaa.

Kuvaus:

Seikkailija perehtyy partioliikkeen historiaan. Hän tutustuu joko partioliikkeen perustajaan ja niihin ajatuksiin, joita on liikkeen taustalla. Vaihtoehtoisesti seikkailija perehtyy suomalaiseen partiohistoriaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sampo auttaa seikkailijaa valitsemaan itselleen sopivia lähteitä liian haastavien tai liian helppojen sijaan. Sampo ohjaa seikkailijaa poimimaan lähteistä tärkeimpiä tietoja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Historiantutkija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Killoista löytyy paljon partiolaisia, jotka mielellään tulevat kertomaan partiosta omassa nuoruudessaan ja siitä, miten partioliike on kehittynyt. Kiltojen yhteystietoja voi kysyä esimerkiksi piiritoimistoilta. Lähde: DDS

Seikkailija perehtyy kansainvälisen partioliikkeen historiaan. Hän voi tutustua siihen esimerkiksi lukemalla Baden-Powellin kirjoittamia kirjoja tai tutkimalla erilaisia nettilähteitä. Seikkailija valmistelee partioliikkeen historiasta esimerkiksi aikajanan kolon seinälle tai lyhyen kertomuksen vartion iltahiljentymiseen.

Seikkailija perehtyy partion historiaan Suomessa. Tietoa partioliikkeen vaiheista on esimerkiksi tiivistetysti Reppu-kirjassa tai laajemmin Marko Paavilaisen teoksessa Aina valmiina Partioliike Suomessa 1920-2010. Seikkailija poimii eri lähteistä historian tärkeimpiä tapahtumia ja kokoaa ne esimerkiksi aikajanalle tai julisteeksi kolon seinälle.

Lisää vinkki

Liite