Seikkailija tietää olevansa osa sukupolvien jatkumoa. Seikkailija saa aineksia oman identiteettinsä rakentamiseen.

Valikko

Sukupuu


Tavoite:

Seikkailija tietää olevansa osa sukupolvien jatkumoa. Seikkailija saa aineksia oman identiteettinsä rakentamiseen.

Kuvaus:

Seikkailija tekee sukupuun. Sukupuu pyritään laatimaan ainakin isovanhempien vanhempiin asti. Sukupuuhun voidaan liittää henkilöiden nimien sekä syntymä- ja kuolinaikojen lisäksi tietoa siitä, mitä sukulaiset ovat tehneet ja missä he ovat eläneet.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Suomalainen kulttuuri
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on informoida etukäteen seikkailijoiden kotijoukkoja taitomerkin ja kyseisen haastattelutehtävän tekemisestä, jotta kotiväki osaa olla seikkailijalle avuksi. Sampo voi auttaa seikkailijaa keksimään sopivia kysymyksiä, joilla asioita voi kysellä vanhemmilta ja isovanhemmilta. Sampo ja vartionjohtajat auttavat seikkailijaa kokoamaan yksittäiset tiedot sukupuuksi.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Historiantutkija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijajoukkue pohtii yhdessä, mitä tietoja sukupuuhun halutaan liittää. Mitkä ovat niitä asioita, joita isoisovanhemmista on vielä mahdollista saada selville? Mitkä asiat seikkailijoita kiinnostavat? Joukkue pohtii myös, keneltä asioita kannattaa selvittää.

Kun seikkailijat ovat saaneet haastatelluksi vanhempiaan tai isovanhempiaan, kootaan tiedot sukupuuksi. Sampo tai vartionjohtaja voi tehdä etukäteen sukupuun rungon tai se voi askarrella kartongista kolon seinälle.

Lisää vinkki

Liite