Seikkailija tietää, millaista elämä on ollut noin vanhempiensa nuoruudessa.

Valikko

Vanhempien nuoruus


Tavoite:

Seikkailija tietää, millaista elämä on ollut noin vanhempiensa nuoruudessa.

Kuvaus:

Seikkailija perehtyy siihen, millä tavoin hänen vanhempiensa nuoruudessa elettiin. Seikkailija valitsee yhden vuosikymmenen ja tutustuu sen ajan koulunkäyntiin, pukeutumiseen, leikkeihin, opiskeluun, musiikkiin, elokuviin ja televisio-ohjelmiin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla Kotona
Taitoalueet Suomalainen kulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on informoida etukäteen seikkailijoiden kotijoukkoja taitomerkin ja kyseisen haastattelutehtävän tekemisestä, jotta kotiväki osaa olla seikkailijalle avuksi. Sampo voi auttaa seikkailijaa keksimään sopivia kysymyksiä, joilla asioita voi kysellä vanhemmilta ja isovanhemmilta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Historiantutkija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio järjestää vuosikymmenillan. Illan aikana kuunnellaan seikkailijoiden valmistelun pohjalta löytynyttä musiikka, katsotaan mahdollisesti vanhaa televisio-ohjelmaa, pukeudutaan teeman mukaisesti ja tehdään samoja asioita kuin seikkailijoiden vanhemmat nuoruudessaan.

Seikkailija valitsee koloillassa vuosikymmenen, johon hän tutustuu. Hän valmistelee sammon avustuksella kysymyksiä vanhemmille. Selvittää voi esimerkiksi sitä, mikä koulussa oli eri tavalla tähän päivään verrattuna, miten pukeuduttiin, mitä musiikkia kuunneltiin, miten vietettiin aika kavereiden kanssa ja mitä televisiosta katsottiin.

Menneeseen vuosikymmeneen voi perehtyä myös internetissä. Esimerkiksi tarkasteltavan vuosikymmenen musiikkia, muotia ja elokuvia löytyy helposti netistä etsimällä.

Lisää vinkki

Liite