Seikkailija osaa sytyttää nuotion ja käyttää sitä erilaisiin tarkoituksiin.

Valikko

Huomaamaton nuotio


Tavoite:

Seikkailija osaa sytyttää nuotion ja käyttää sitä erilaisiin tarkoituksiin.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee tekemään nuotiosta huomaamattoman ja savuttoman. Hän kokeilee myös saada nuotion tarkoituksella savuttamaan ja testaa savumerkkejä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Tulenteko Turvallisuus Viestintä
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sampo huolehtii turvallisuudesta. Hän ohjeistaa seikkailijoita sekä auttaa tarvittaessa nuotion sytyttämisessä. Sampo huolehtii, että nuotion sytyttämiseen liittyvät luvat ovat kunnossa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Intiaani

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue jakautuu vartioihin tai pienempiin ryhmiin. Ryhmät kisaavat keskenään, mikä saa huomaamattomimman nuotion aikaiseksi. Nuotiota kannattaa testata eri kokoisena ja eri polttopuulajeilla.

Joukkue jakaantuu vartionjohtajien kanssa yöretkellä eri yöpymispaikkoihin. Vartioiden tehtävänä on pitää yöretken ajan nuotiota yllä, mutta siten, että samalla alueella yöpyvä toinen vartio ei löydä toista vartiota koko yön aikana.

Joukkue jakautuu vartioihin. Vartiot tekevät itselleen nuotiot ja yrittävät lähettää toisilleen savumerkkejä. Erilaisten merkkien sisällöt kannattaa sopia etukäteen. Merkkien lähettämisessä käytetään apuna palamatonta kangasta.

Lisää vinkki

Liite