Seikkailija tunnistaa vähintään kahdeksan suomalaista kalalajia.

Valikko

Kalalajit


Tavoite:

Seikkailija tunnistaa vähintään kahdeksan suomalaista kalalajia.

Kuvaus:

Seikkailija opettelee tunnistamaan vähintään kahdeksan eri kalalajia (niiden ulkoiset tuntomerkit, tavallisimmat pyyntitavat ja elinympäristöt).

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vesillä
Taitoalueet Luonto
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sampo suunnittelee vaihtoehtoisia tapoja opetella kalalajeja. Hän ohjeistaa vartionjohtajat tekemään pelejä ja pelaamaan niitä yhdessä seikkailijoiden kanssa. Vartionjohtajan tehtävänä on valmistaa ja pelata kalalajipelejä yhdessä seikkailijoiden kanssa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kalastus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo, vartionjohtaja ja seikkailijat valmistavat muistipelin suomalaisista kalalajeista. Hyviä kuvia eri lajeista saa tulostettuksi netistä. Kun muistipeli on valmis, pelaavat seikkailijat sitä.

Tämän aktiviteetitn voi yhdistää myös kalastusretkeen tai vierailuun marketin kalatiskillä tai torin kalakojussa. Seikkailijat kalastavat tai tutkivat kalatiskiltä löytyviä kalalajeja. Sammon opastuksella he pyrkivät huomaamaan eri lajien tuntomerkkejä. Tarvittaessa mukana voi olla kalakirja tai kalakaupan myyjää voi pyytää kertomaan lajien tuntomerkeistä.

Kuka minä olen? Sampo kiinnittää jokaisen seikkailijan selkään lapun, jossa lukee jonkin suomalaisen kalalajin nimi. Seikkailijoiden tehtävänä on kysymyksin selvittää, mikä kala hän on. Muut seikkailijat saavat vastata kysymyksiin vain kyllä tai ei. Leikissä voi tarvittaessa käyttää apuna kalakirjaa tai nettiä.

Lisää vinkki

Liite